Bundesliga blijft Premier League en La Liga als spektakelcompetitie ver voor

Reacties

Wanneer je als voetballiefhebber graag wedstrijden met veel doelpunten ziet, kun je het beste afreizen naar Duitsland. In de Bundesliga wordt dit seizoen tot nu toe namelijk het meest gescoord van de vijf topcompetities van Europa.

Bundesliga blijft Premier League en La Liga als spektakelcompetitie ver voor

Duitsland kende een spectaculaire eerste seizoenshelft. Voor het eerst sinds lange tijd staat niet Bayern München, maar Borussia Dortmund bovenaan en moet Der Rekordmeister na de winterstop in de achtervolging. BVB maakt tevens indruk met de 44 doelpunten die op de helft van de competitie zijn gemaakt, tegenover achttien tegentreffers.

Daarmee voert Dortmund ook de ranglijst van Bundesliga-clubs met de meeste doelpunten aan. In totaal vielen er na zeventien speelrondes in Duitsland 465 doelpunten in 153 wedstrijden, meer dan in bijvoorbeeld de Engelse Premier League en de Spaanse Primera División. Ook qua aantal goals per wedstrijd blijft de Bundesliga voor op de andere competities. In de Eredivisie wordt overigens nog meer gescoord dan in Duitsland: 522 keer in 153 wedstrijden.

Competitie Goals per duel
1 Bundesliga 3,04
2 Premier League 2,85
3 Serie A 2,62
4 Ligue 1 2,59
5 Primera División 2,52
Eredivisie 3,41

In liefst vijf Bundesliga-duels vielen dit seizoen zes of meer doelpunten, meer dan in de andere vier topcompetities. Dortmund won bijvoorbeeld met 7-0 van 1. FC Nürnberg en met 4-3 van FC Augsburg, terwijl Eintracht Frankfurt Fortuna Düsseldorf met 7-1 versloeg. Slechts acht van de 153 wedstrijden eindigden in 0-0. De Premier League volgt daarna met veertien keer 0-0.

Historisch gezien is dit Bundesliga-seizoen nog niet eens zo bijzonder wat doelpunten betreft. In 1983/84 vielen namelijk de meeste goals: 1097 in 306 wedstrijden. Met gemiddeld 3,04 doelpunten per duel staat de huidige jaargang op plek 24 op de historische ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.