Buitenlandse interesse voor mislukte Achahbar

Reacties

De wegen van Anass Achahbar en PEC Zwolle lijken op zeer korte termijn te gaan scheiden. Twee buitenlandse clubs hebben inmiddels serieuze interesse in de 23-jarige spits.

Buitenlandse interesse voor mislukte Achahbar

PEC had hem eerder al te kennen gegeven dat hij uit mag kijken naar een nieuwe werkgever. Nu de Zwollenaren met Piotr Parzyszek (De Graafschap) een nieuwe aanvalsleider hebben aangetrokken, is de rol van Achahbar definitief uitgespeeld. De spits, die doorbrak bij Feyenoord en vorig jaar nog werd gepresenteerd als dé nieuwe nummer negen, heeft te horen gekregen dat hij eind deze week nog wel met de eerste selectie mee mag trainen. Hij gaat echter niet mee op trainingskamp.

Hervin Ongenda en Thanasis Karagounis sluiten op hetzelfde moment aan bij Jong PEC Zwolle, mits de club het tweetal dan nog niet van de hand heeft gedaan. De nummer veertien van het afgelopen seizoen verwacht dat Ongenda deze week nog een contract tekent in Frankrijk. Het 21-jarige talent dat in januari dit jaar de overstap maakte van Paris-Saint Germain naar Zwolle, heeft een potentiële nieuwe werkgever gevonden.

Zo probeert technisch directeur Gerard Nijkamp door te selecteren na een toch wat teleurstellend seizoen. Met Diederik Boer (Ajax), Erik Bakker (SC Cambuur) en Parzyszek heeft PEC de as van het elftal al behoorlijk op orde. 'Dat was ook onze eerste zorg', aldus Nijkamp. 'Het geraamte staat, al weet je dat natuurlijk nooit zeker. Piotr is onze beoogde nummer negen, al hebben we ook Stef Nijland nog. Stef kan echter ook prima rondom een diepe spits spelen. De focus ligt nu nog op een linksback en een centrale verdediger. Intussen moeten we afscheid nemen van jongens die niet of weinig aan het spelen toe zullen komen. Vervolgens hopen we dat er eind augustus nog wat ruimte is om het elftal links of rechts nog een kwaliteitsinjectie te geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.