Buitenlandse clubs schrijven achttien Nederlanders in voor Champions League

Reacties

Achttien Nederlandse spelers in het buitenlandse dienst mogen dit seizoen hopen op speelminuten in het hoofdtoernooi van de Champions League. De officiële spelerslijsten zijn inmiddels allemaal gepubliceerd door de UEFA.

Buitenlandse clubs schrijven achttien Nederlanders in voor Champions League
© Pro Shots

Buiten gevestigde namen als Virgil van Dijk, Memphis Depay en Stefan de Vrij staan er ook verrassende namen op de lijsten van Champions League-deelnemers. Zo heeft Club Brugge drie Nederlanders ingeschreven. Noa Lang en Bjorn Meijer zijn uiteraard bekenden, maar jeugdspeler Maik Poeketie is op de B-lijst gezet door de Belgen. Op deze B-lijst staan spelers onder de 21 jaar die een onafgebroken periode van drie jaar bij de club onder contract stonden.

Het aantal Nederlanders in de groepsfase van het elitetoernooi had hoger uit kunnen vallen, maar Club Brugge en Bayer Leverkusen besloten om Ruud Vormer en Daley Sinkgraven niet in te schrijven. Zij zullen dus niet in actie komen tijdens de groepsfase. Voor de knock-outfase mogen clubs wijzigingen doorvoeren op de spelerslijst. In onderstaande lijst hebben we de Nederlanders van Ajax niet meegenomen.

Alle ingeschreven Nederlanders:
Barcelona: Frenkie de Jong, Memphis Depay
Bayer Leverkusen: Mitchel Bakker, Timothy Fosu-Mensah, Jeremie Frimpong
Bayern München: Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch
Borussia Dortmund: Donyell Malen
Club Brugge: Bjorn Meijer, Maik Poeketie*, Noa Lang
FC Kopenhagen: Kevin Diks
Internazionale: Denzel Dumfries, Stefan de Vrij
Liverpool: Virgil van Dijk
Manchester City: Nathan Aké
Sevilla: Karim Rekik
Sporting Portugal: Jeremiah St. Juste

Spelers als Noussair Mazraoui (Bayern München), Hakim Ziyech (Chelsea) en Tjaronn Chery (Maccabi Haifa) hebben natuurlijk ook de Nederlandse nationaliteit, maar zij komen inmiddels voor een ander nationaal elftal uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.