'Buitenaardse' Messi heeft nog maar drie Europese topschutters voor zich

Reacties

Barcelona-coach Ernesto Valverde kwam superlatieven tekort na de mijlpaal die Lionel Messi zondagavond behaalde in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Eibar. De Argentijn was de eerste speler ooit die de grens van vierhonderd goals in La Liga bereikte.

'Buitenaardse' Messi heeft nog maar drie Europese topschutters voor zich

Vierhonderd goals in La Liga. Er is niemand die ook maar enigszins in de buurt komt van Messi wat dat betreft. Cristiano Ronaldo volgt na Messi op 311 goals. Toch was de Portugees Messi wel voor als het gaat om vierhonderd goals in totaal in de grote Europese topcompetities. Ronaldo bereikte de vierhonderd goals vorig jaar, maar deed dat namens Manchester United, Real Madrid en Juventus wel in drie verschillende competities. Inmiddels staat Ronaldo op 412.

Messi is niet alleen de eerste die de mijlpaal van vierhonderd bereikte in La Liga. Het lukte in de Europese topcompetities (Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië) überhaupt nog niemand om vierhonderd goals te maken in één en dezelfde competitie.

Zijn coach Valverde is vereerd het wonder dat Messi heet van dichtbij mee te mogen maken. De 54-jarige Barça-coach prees niet alleen de goals van de 31-jarige Argentijn, maar ook zijn waarde op andere delen van het veld. 'Wat hij kan creëren... Messi is van een andere planeet. Zijn cijfers zijn buitenaards. Ongelofelijk.'

Vierhonderd in één competitie
Die woorden worden kracht bijgezet door statistieken van de UEFA. Daaruit blijkt dat er in Europa ooit slechts drie anderen waren die ook meer dan vierhonderd goals in één nationale competitie maakten. Josef Bican spant de kroon. Hij maakte, onder meer in dienst van Slavia Praag, tussen 1931 en 1955 liefst vijfhonderd goals in de nationale competitie van Tsjecho-Slowakije. Jimmy McGrory (vooral Celtic) maakte er tussen 1922 en 1938 410 in de Schotse competitie en Stjepan Bobek scoorde 403 keer tussen 1945 en 1958 in het voormalig Joegoslavië. Dat deed hij voornamelijk voor Partizan Belgrado. Als Messi er dus nog elf maakt in La Liga heeft hij enkel Bican nog voor zich in dit bijzondere lijstje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.