Buiten het veld is Manchester United nog steeds een A-merk

Reacties

De dramatische sportieve resultaten van Manchester United hebben vooralsnog geen gevolgen voor de commerciële aantrekkingskracht van The Red Devils. De Engelse recordkampioen zou met een aantal grote bedrijven in onderhandeling zijn over het shirtsponsorschap.

Buiten het veld is Manchester United nog steeds een A-merk
© Pro Shots

Volgens ESPN rekent Manchester United zelfs op een recordbedrag. Momenteel siert Chevrolet het shirt van de gevallen topclub; de zevenjarige deal die ongeveer 520 miljoen euro opleverde, loopt in 2021 af.

Het bericht bevestigt een schijnbaar merkwaardige tegenstelling. Hoe zwak de recente prestaties ook zijn, Manchester United is nog altijd een A-merk. Medio augustus kondigde de club vol trots aan dat wereldwijd liefst 1,1 miljard mensen The Red Devils supporteren, een toename van zestig procent in zeven jaar. De grootste stijging was er in Azië.

In het meest recente onderzoek van Deloitte naar de inkomsten van clubs bleek dat Manchester United in het boekjaar 2017/18 liefst 361 miljoen euro aan revenuen uit commercie binnenhaalde. Een veel hoger bedrag dan Premier League-concurrenten - althans, op papier - Manchester City (265,7 miljoen euro), Chelsea (191,8 miljoen euro), Liverpool (170,8 miljoen euro), Arsenal (120,7 miljoen euro) en Tottenham Hotspur (116,5 miljoen euro).

Beschamend
Op het veld draait het al een tijdje uiterst stroef bij Manchester United, dat in 2013 zijn voorlopig laatste landstitel vierde. Sindsdien won de club af en toe nog wel een trofee, maar de frequentie waarmee de prijzen worden gepakt ligt veel lager dan onder Sir Alex Ferguson.

In het lopende Premier League-seizoen bezet Manchester United na acht speelrondes de beschamende twaalfde plaats met slechts negen punten. Direct na de interlandperiode wacht een thuiswedstrijd tegen het nog foutloze Liverpool, dat in commercieel opzicht dus nog wel iets kan leren van de rivaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.