Danny Buijs was blij toen hij hoorde dat Brian Brobbey op de bank begon tegen zijn Fortuna Sittard. De 41-jarige oefenmeester neemt uiteindelijk genoegen met een punt tegen Ajax.

Ajax
2 - 2
Fortuna Sittard

'Ik was al blij dat hij (Brobbey, red.) niet startte', verklaarde Buijs tegenover ESPN. 'Dan hoop je dat hij er ook niet in komt, maar dat gebeurde wel. Hij is gewoon een machine, zo simpel is het. Lichamelijk, de duels met hem aanvechten, dat heeft weinig nut. Die gaat bijna iedereen verliezen. Je moet de aanvoer naar hem eruit halen en dat hadden we op een paar momenten beter kunnen doen.'

Invaller Brobbey maakte in de 88ste minuut de gelijkmaker en bepaalde de eindstand daarmee op 2-2. 'Ik ben natuurlijk blij met een punt, maar er heerst ook lichte teleurstelling, omdat je zo dicht bij de overwinning bent', vertelde Buijs. 'Over de hele wedstrijd gezien moet je realistisch zijn en tevreden zijn met een punt.'

Zeker tijdens een sterke fase van zijn ploeg na rust voelde Buijs dat een overwinning in de lucht hing. 'Dat is de fase waarin je hebt afgedwongen dat je een resultaat boekt en het gevoel had dat je kon winnen. Op het einde word je teruggedrongen en lopen we misschien zelf te ver achteruit. Dan valt de bal nog een keer verkeerd. Dat is zuur.'