Buijs na verlies tegen Ajax: 'Genoten van het grootste gedeelte van mijn ploeg'

Danny Buijs kampte na de nederlaag van FC Groningen tegen Ajax (1-3) met gemengde gevoelens. De trainer van de thuisploeg had bij vlagen genoten van zijn team, maar stond toch met lege handen.

FC Groningen
1 - 3
Ajax
Ajax

'Van het grootste gedeelte van de ploeg heb ik genoten, zeker de eerste helft. We zetten hoog en agressief druk, de laatste lijn sloot goed aan en als we de bal veroverden waren we ook goed in staat hem te behouden. Ook kwamen we er in de counter een paar keer goed uit, waaruit we ook scoorden. Daar was ik heel tevreden over. Alleen geven we het in de laatste drie minuten uit handen', doelde Buijs op de twee doelpunten die Ajax in de extra tijd van de eerste helft maakte.

Buijs was niet te spreken over de wijze waarop zijn ploeg verdedigde bij de gelijkmaker, in het bijzonder rechtsback Damil Dankerlui. 'We maakten cruciale fouten. We hebben deze week vijftig keer benoemd wat Dusan Tadic doet bij een ingooi, maar Damil liet zich toch kinderlijk aftroeven.' Het was mede daarom dat Dankerlui in de rust gewisseld werd. Buijs: 'Niet alleen vanwege de goal, want ik overwoog hem eerder in de eerste helft al te vervangen.' Door een strafschop kwam Groningen twee minuten later zelfs op achterstand. 'Dat was nog eens een extra klap.'

In de tweede helft lukte het FC Groningen niet die schade goed te maken, hoewel het Ajax wel goed partij bood. 'We verliezen, terwijl er een resultaat in had gezeten. Daar ben ik teleurgesteld over.' Buijs vond een aantal spelers erboven uit steken. 'Duarte, Meijer, Strand Larsen… Daar heb ik gewoon van genoten. Als ik kijk waar zij een half jaar geleden stonden en wat ze nu laten zien tegen Ajax, dat is gewoon heel knap.'