Buijs looft Groningen-surprise Breij: 'Een fantastisch ventje'

Reacties

Danny Buijs maakte zaterdagavond een opgeluchte indruk na zijn eerste zege als hoofdtrainer van FC Groningen. De noorderlingen waren met 0-1 te sterk voor De Graafschap.

Buijs looft Groningen-surprise Breij: 'Een fantastisch ventje'

Door de afwezigheid van Mimoun Mahi en de disciplinaire straf van Tom van Weert en Jesper Drost kwam er in de basisopstelling van Groningen voor het eerst een plekje vrij voor Michael Breij. De aanvallende middenvelder, die in de voorbereiding veel speelde, stond voor het eerst aan de aftrap in de Eredivisie en bezorgde zijn ploeg met een rake kopbal prompt de eerste overwinning van het seizoen.

'Michael had in de voorbereiding een uitstekende indruk achtergelaten. Ik ben ontzettend blij voor hem, het is gewoon een fantastisch ventje', reageerde Buijs bij FOX Sports. De jonge trainer was met name blij met de overwinning. 'We hebben een heel vervelende start van het seizoen gehad en het is logisch dat er dan wat commotie komt. Dan is het wel verdomd lekker dat we die 0-1 over de streep trekken hier.'

Buijs zag zijn ploeg ook beter spelen in Doetinchem. 'De eerste helft was bij momenten prima, ik heb vandaag absoluut een aantal verbeteringen gezien ten opzichte van de eerste duels. Dat is ontzettend leuk.'

Breij

Matchwinner Breij straalde van oor tot oor in de catacomben van De Vijverberg. 'Ik probeer het team te helpen en vandaag was dat met een goal. Volgens mij raakte ik de bal niet eens helemaal goed, maar het was een heel mooi moment. Ontlading, gekkenhuis. Koppen is niet één van mijn sterke punten, maar hij zat er lekker in. Na zestig minuten was het batterijtje wel op', verwees hij naar zijn wissel.

'Speler FC Groningen geven fans en Danny Buijs een positief signaal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.