Buijs heeft eerste versterking bij FC Groningen al bijna binnen

Reacties

Danny Buijs wordt na dit seizoen hoofdtrainer bij FC Groningen en de kans is groot dat hij Ahmad Mendes Moreira meeneemt naar het hoge noorden. De aanvaller van Kozakken Boys is met Groningen in gesprek over een contract.

Buijs heeft eerste versterking bij FC Groningen al bijna binnen

De 22-jarige Mendes Moreira is bezig aan een geweldig seizoen bij Kozakken Boys en was zaterdag tegen HHC Hardenberg (4-2) nog goed voor twee assists en een doelpunt. Na afloop van deze wedstrijd gaf hij voor de camera van FOX Sports toe dat hij gesprekken voert met Groningen over een overstap. 'Maar er is nog niets definitief', hield de aanvaller wel een slag om de arm.

Buijs ziet in Mendes Moreira een speler die het niveau van Groningen zeker moet aankunnen: 'Ik zou hem er wel bij willen hebben', zei de coach, die na dit seizoen het stokje overneemt van Ernest Faber. 'Ik zou wel à la El Khayati de gok aangaan.' Daarmee doelt Buijs op Nasser El Khayati, die ook bij Kozakken Boys speelde en in januari 2015 naar het Engelse Burton Albion vertrok. Inmiddels speelt de middenvelder voor ADO Den Haag en is hij uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de Eredivisie.

Buijs weet dat het geen zekerheid is dat Mendes Moreira zich ook zo gemakkelijk zal aanpassen aan een hoger niveau: 'Als het niet goed uitpakt, jammer, maar dit soort jongens wil wel graag voor een bvo (betaald voetbal organisatie, red.) spelen', weet de coach. 'Dus je haalt sowieso een speler binnen die er alles aan gaat doen en die dolblij is dat hij bij een bvo mag voetballen. Daar kan je je dus eigenlijk geen buil aan vallen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.