Buffon beleeft ongelukkig debuut voor PSG tegen Franse amateurs

Reacties

Gianluigi Buffon heeft zondag geen gelukkig debuut beleefd voor Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk ging met een veredeld jeugdelftal met 4-2 onderuit in een besloten oefenwedstrijd tegen de amateurs van Chambly, vorig seizoen nog halvefinalist in het Franse bekertoernooi.

Buffon beleeft ongelukkig debuut voor PSG tegen Franse amateurs

Buffon moest al na vijf minuten zijn eerste goal incasseren. De veertigjarige doelman veroorzaakte een strafschop, die hij vervolgens niet kon keren. Voor rust werd de van Juventus overgekomen Italiaan nog één keer gepasseerd, voordat hij halverwege plaatsmaakte voor Rémy Descamps.

PSG kan als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat de selectie van trainer Thomas Tuchel voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding nog verre van compleet was. Het basiselftal bestond - Buffon, Adrien Rabiot en Jesé Rodríguez uitgezonderd - grotendeels uit jeugdspelers.

Het seizoen van PSG, waar de WK-deelnemers de komende tijd geleidelijk zullen terugkeren, start op zaterdag 4 augustus officieel met de strijd om de Trophée des Champions tegen AS Monaco, de nummer twee van vorig seizoen. Een week later wacht het eerste competitieduel met Caen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.