Büskens en Mulder verslaan leermeester Stevens

Schalke 04 ligt onder leiding van het interim-duo Mike Büskens en Youri Mulder op koers voor plaatsing voor de Champions League. Die Königsblauen wonnen op bezoek bij het Hamburger SV van voormalig succestrainer Huub Stevens. Schalke staat nu in punten gelijk met het als tweede geklasseerde Werder Bremen, dat ontsnapte in Karlsruhe.

Hamburger SV-Schalke 04 0-1Wat Hamburger SV voor eigen publiek liet zien was ronduit teleurstellend. Schalke 04 kwam veel zelfverzekerder voor de dag en nam al na twee minuten het heft in handen. Kevin Kuranyi kon geheel vrijstaand de 0-1 inkoppen na een voorzet van Albert Streit.

HSV probeerde het wel, maar miste creativiteit om terug in de wedstrijd te komen. De ideeën moesten komen van Rafael van der Vaart, maar de aanvoerder kwam niet verder dan een hakballetje dat eindigde in het zijnet. Ook Nigel de Jong en Joris Mathijsen begonnen in de basis bij de thuisploeg.

Karlsruher SC-Werder Bremen 3-3Werder Bremen was in de eerste helft oppermachtig en kwam sterk terug van een snelle achterstand. Diego maakte gelijk nadat hij de bal na een klutssituatie voor zijn voeten had gekregen en Mesut Özil maakte er kort daarop al 1-2 van door af te ronden na een fraaie aanval.

Na rust ging het fout voor de ploeg van coach Thomas Schaaf. Sebastian Freis, ook al de maker van de 1-0, liet drie tegenstanders zijn hielen zien en maakte er 2-2 van. Bremen was de kluts kwijt en kwam zelfs op achterstand. De 3-2 van Edmond Kapllani werd vlak voor tijd nog ongedaan gemaakt door Boubacar Sanogo, die eerder al een grote kans onbenut had gelaten.

Hannover 96-Hertha BSC 2-2Hannover kreeg tegen Hertha een 2-0 voorsprong in de schoot geworpen. Steve von Bergen zorgde met een eigen doelpunt voor 1-0 en de 2-0 van Jiri Stajner kwam tot stand na een communicatiefout in de Berlijnse defensie. In de jacht op Europees voetbal leed de ploeg van Arnold Bruggink toch nog kostbaar puntenverlies. Sofian Chahed benutte een strafschop en Lukasz Piszcek schoot via de paal de 2-2 binnen namens de gasten.

Energie Cottbus-Hansa Rostock 2-1Energie Cottbus deed erg goede zaken in de strijd tegen degradatie. De winnende treffer van Dimitar Rangelov in de laatste minuut zorgde er voor dat de Oost-Duitse club een gat van vijf punten sloeg met de degradatieplaatsen. De Bulgaar kopte raak uit een voorzet van Ervin Skela, die ook al aan de basis had gestaan van de 1-1 van Timo Rost.

1. FC Nürnberg-Arminia Bielefeld 2-2Tegen concurrent Arminia Bielefeld bewees Nürnberg zich een slechte dienst door een 2-0 voorsprong uit handen te geven. De thuisclub was nog goed begonnen met de openingstreffer van Marek Mintal en de 2-0 van Ivan Saenko. Na rust trokken de gasten de stand binnen een kwartier gelijk. Artur Wichniarek vond al na twee minuten het doel en Markus Bollmann kopte in de 59ste minuut de 2-2 binnen. Armina behield daardoor een voorsprong van twee punten op Nürnberg.

VfL Bochum-MSV Duisburg 1-1MSV Duisburg leek afstand te gaan doen van de laatste plaats door een zege in Bochum. Claudiu Niculesu had de ploeg van Michael Lamey met een vrije trap aan een voorsprong geholpen. Bochum, dat nergens meer om speelt, verstoorde het feestje in de slotfase. Stanislav Sestak kopte in de 84ste minuut de gelijkmaker binnen.