Bryan Ruiz maakt dankbaar gebruik van aanbod Ron Jans

Reacties

Bryan Ruiz speelt zaterdag bij zijn afscheidswedstrijd tussen LD Alajuelense en FC Twente ook één helft mee bij de Enschedese club. De 37-jarige Costa Ricaan maakt gebruik van het aanbod van Twente-trainer Ron Jans.

Bryan Ruiz maakt dankbaar gebruik van aanbod Ron Jans
© Pro Shots

Ruiz krijgt het shirt met het rugnummer 10 omgehangen, het nummer waarmee hij tussen 2009 en 2011 furore maakte in Enschede. Met FC Twente werd Ruiz in 2010 kampioen en veroverde hij een jaar later de KNVB-beker.

Ruiz trainde woensdag ter voorbereiding een uurtje mee met zijn oude club uit Nederland. De andere helft zal hij afwerken met Alajuelense, de club waar hij in 2003 als profvoetballer begon en waar hij in 2020 weer neerstreek na een reis die hem voerde langs AA Gent, FC Twente, Fulham, PSV, Sporting Portugal en Santos. Ook Ruiz' vijftienjarige zoon Mathyas zal zaterdag een deel van de wedstrijd meedoen bij Alajuelense.

Voor de 147-voudig international van Costa Rica was het evident dat FC Twente zijn afscheidswedstrijd zou opluisteren. 'Van alle clubs waar ik gespeeld heb zit FC Twente het diepst in mijn hart verankerd', aldus Ruiz. 'We hebben twee seizoenen achtereen om de prijzen gespeeld, elke dag was er druk. Die tijd samen hebben we in de kleedkamer heel intens beleefd. Voor mij betekent de komst van FC Twente naar Costa Rica het perfecte afscheid.'

De afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz wordt zaterdagavond om 23.00 uur rechtstreeks uitgezonden door RTV Oost.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.