Bryan Ruiz gaat voor laatste kunstje met Costa Rica

Reacties

De selectie van Costa Rica voor het WK later deze maand is bekendgemaakt. Vanuit Nederlands oogpunt springt één naam vooral in het oog, die van Bryan Ruiz. Op 37-jarige leeftijd gaat hij voor zijn laatste kunstje met zijn land.

Bryan Ruiz gaat voor laatste kunstje met Costa Rica
© Pro Shots

Ruiz, clubicoon van FC Twente en architect van de landstitel die de club in 2010 won, speelde al 144 interlands voor Costa Rica en maakte de WK's van 2014 en 2018 mee. Acht jaar geleden beleefde hij het finest hour in de voetbalhistorie van Los Ticos: pas in de penaltyserie van de kwartfinale moesten hij en zijn ploeggenoten buigen voor de keeperskunsten van Tim Krul. Nu is de oudgediende erbij voor wat zijn laatste WK is: Ruiz heeft al aangekondigd na dit jaar te stoppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Twente zullen ze hopen dat Costa Rica de kwartfinale ook nu niet overleeft. Op zaterdag 17 december is de club uit Enschede namelijk te gast bij Ruiz' huidige club Liga Deportivo Alajuelense, voor zijn afscheidswedstrijd. Dat is de dag waarop in Qatar de troostfinale gespeeld wordt, een dag later is de finale. Als Ruiz en zijn ploeggenoten doordringen tot de halve finale, heeft dat tot gevolg dat hij zijn eigen feestje zal moeten overslaan.

Verder is Keylor Navas, doelman bij Paris Saint-Germain een naam die in het oog springt, alsmede die van Esteban, die in het verleden bij AZ onder de lat stond. Costa Rica heeft pittig geloot en neemt het in de groepsfase op tegen Spanje, Duitsland en Japan.

Wereldkampioenschap

Stand Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.