Bruma luidt noodklok: 'Nu ook op veld laten zien'

Reacties

Bij VfL Wolfsburg zijn ze het wel gewend, een Nederlander die van zijn hart geen moordkuil maakt. Jeffrey Bruma past in die traditie.

Bruma luidt noodklok: 'Nu ook op veld laten zien'

Bas Dost en Kevin Hofland spraken zich in tijden van crisis bij Wolfsburg publiekelijk uit over de problemen. Bruma, die zaterdag met 0-1 onderuit ging tegen Schalke 04, heeft zich geschaard in dat rijtje van mondige Nederlanders.

'We zeggen steeds dat we wedstrijden willen winnen en zaken willen veranderen. Maar we moeten dat nu ook maar op het veld laten zien', zette Bruma zijn medespelers op scherp. Zelf toonde hij zijn onverzettelijkheid door Alessandro Schöpf met een bodycheck uit te schakelen. 'Ik kon geen risico nemen.'

Die instelling miste Bruma zaterdag in de Volkswagen Arena, waar Wolfsburg geen enkele keer het Schalke-doel onder vuur nam. 'Normaal gesproken moeten we 0-0 spelen. Dat hebben we in de rust ook tegen elkaar gezegd. Als het niet lukt, dan gaan we voor 0-0. Maar we verliezen te makkelijk', zette de Oranje-international in Duitse media zijn vraagtekens bij de mentale weerbaarheid.

Bruma ziet genoeg kwaliteiten om wel kansen te creëren. 'Het kan dat het bij sommigen in het koppie speelt. Ik weet niet wat er in hun hoofd speelt. Bij mij zit het helemaal lekker. Ik kon ook vrede hebben met 0-0.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.