'Bruce krijgt gelijk over ontslag: plots steenrijk Newcastle zet manager op straat'

Reacties

De dagen van Steve Bruce als manager van Newcastle United zijn geteld, zo melden meerdere Engelse media. De zestigjarige oefenmeester wordt op korte termijn officieel op straat gezet door de nieuwe eigenaren.

'Bruce krijgt gelijk over ontslag: plots steenrijk Newcastle zet manager op straat'
© Pro Shots

De omstreden overname van The Magpies door een puissant rijk investeringsfonds uit Saoedi-Arabië werd donderdag officieel afgerond. Dat leidde tot gejuich bij supporters zoals clubicoon Alan Shearer, terwijl er enorme ambities zijn.

Iedereen blij, dus. Behalve manager Bruce, die na de overname al verwachtte dat er voor een nieuwe koers gekozen zou gaan worden. 'Ik wil graag de kans krijgen om aan de nieuwe eigenaren te laten zien wat ik kan', sprak hij. 'Maar ik moet ook realistisch zijn en ze willen misschien een nieuwe manager die hun nieuwe plan kan gaan uitvoeren. Nieuwe eigenaren willen normaal gesproken een nieuwe manager. Ik loop al lang genoeg mee om dat te begrijpen.'

Hij lijkt gelijk te krijgen: The Telegraph en The Daily Mail zijn twee van de media die melden dat de beslissing is genomen. Het ontslag van de trainer wordt als het goed is op korte termijn wereldkundig gemaakt. Lucien Favre (ex-Borussia Dortmund), Brendan Rodgers (Leicester City), Steven Gerrard (Rangers FC) en Graham Potter (Brighton & Hove Albion) zouden opties zijn om het over te nemen, terwijl ook grote namen als Zinedine Zidane en Antonio Conte worden genoemd. Bruce krijgt naar verluidt overigens acht miljoen pond (ruim negen miljoen euro) mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.