Brood cynisch: 'Valt me mee dat wij geen rood kregen'

Ruud Brood is teleurgesteld dat Roda JC Kerkrade in het thuisduel met Feyenoord geen strafschop kreeg (0-1 verlies). Sanharib Malki werd door Feyenoord-back Bruno Martins Indi onderuit gehaald, maar scheidsrechter Pieter Vink zag in die actie geen overtreding.

Brood cynisch: 'Valt me mee dat wij geen rood kregen'

'We hadden zeker een penalty verdiend, daar had ik geen beelden voor nodig', vertelde Brood na afloop aan Eredivisie Live. 'Maar zo is het altijd met Roda. Het valt me mee dat wij geen rood kregen, zou je bijna cynisch kunnen zeggen. Terug naar die strafschop, daar moet-ie gewoon voor fluiten. Dat moet je kunnen beoordelen en dat vind ik heel slecht.'

Brood is wel trots op de instelling van zijn spelers. 'Zij hebben alles gegeven, maar het is raar dat je verliest. Het is vervelend dat je hier niets aan overhoudt. In de tweede helft gingen we wat meer vooruit spelen, waardoor we een betere aansluiting kregen met de spitsen.'

'De wedstrijd was moeizaam, van beide kanten. Feyenoord had wel controle. We zijn het gevecht aangegaan, maar dan moet je ook geluk hebben in de afronding', sluit de trainer, die zijn elftal in de slotfase enkele kansen zag missen, af.

Overigens gaf ook collega-trainer Ronald Koeman na afloop toe dat Roda een strafschop had moeten krijgen. Het is niet de eerste keer dat Roda zich beklaagt over de arbitrage in Nederland. Zo werden dit seizoen al drie rode kaarten van de Limburgers gegeven en later geseponeerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen