Broer Grigg maakt Noord-Ierse bondscoach met grond gelijk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Broer Grigg maakt Noord-Ierse bondscoach met grond gelijk

'Wat een grap! Fuck off Michael O'Neill. Waarom geef je hem niet gewoon een fucking kans?'
• Noord-Ierland is uitgeschakeld op dit EK en omdat Will Grigg ook in het duel met Wales niet in actie kwam, weten we zeker dat hij op nul minuten in Frankrijk blijft steken. Broer Dan tweette wat iedereen dacht, maar deed dat in niet zo nette bewoordingen. Het was waarschijnlijk de reden waarom hij zijn bericht al gauw verwijderde.

• Bij de tegenstander van de Noord-Ieren kwam met Joe Ledley een andere cultheld wél in actie. En ook hij heeft zijn eigen meezinger!

• Het is niet het eerste nummer over de inmiddels bebaarde middenvelder van Crystal Palace en voormalig speler van Celtic en Cardiff City.  

'Hopelijk kan hij zich vanaf dinsdag al concentreren op zijn nieuwe job.'
Cesc Fabregas neemt het maandagavond met Spanje op tegen Italië en zijn toekomstig manager Antonio Conte. De middenvelder kijkt uit naar de samenwerking bij Chelsea met de huidige bondscoach van de Azzurri, maar hoopt wel dat de Italiaan zich lang kan voorbereiden op zijn klus in Londen. (The Mirror)

'Dimitri Payet heeft een geweldig seizoen achter de rug. Hij heeft alles wat een aanvallende middenvelder moet hebben: hij creëert kansen en heeft scorend vermogen.'
• Die woorden kan Dimitri Payet in zijn zak steken. Zinedine Zidane is lovend over het optreden van de Franse smaakmaker. De Real Madrid-trainer sluit een transfer zelfs niet uit: 'Iedere club wil hem, want hij ontwikkelt zich nog steeds.' (Mirror)

• De Franse legende Eric Cantona doet mee aan de hype en zingt Noord-Ierland-spits Will Grigg toe.

'Mij raakt het verder niet, ik ga door. Maar voor mijn familie is het wel erg. Beseffen ze soms wel waarmee ze bezig zijn? Een van mijn kinderen moet een kalmeringsmiddel nemen.'
• In België is er veel kritiek op bondscoach Marc Wilmots. Die legt uit dat dit vooral zijn familieleden treft. (Sporza)

Op de website van Arsenal heeft Patrick Vieira nogmaals uit de doeken gedaan dat hij in 1996 erg dicht in de buurt was bij een transfer naar Ajax. 'In die dagen was Ajax één van de beste teams en ik was behoorlijk geïnteresseerd. Maar we hebben vier dagen met elkaar gepraat, zonder dat er een deal op tafel kwam.'

'Ik heb het vroeger wel eens gedragen op trainingen, maar als je er één keer mee in de modder dook, werd die broek loodzwaar. Ik weet niet hoe hij dat doet.'
• De joggingbroek van Gábor Király is dit EK veelbesproken en nu heeft ook Thibaut Courtois zich uitgelaten over de kleding van de Hongarije-doelman. Courtois heeft respect voor zijn collega. 'Het is speciaal om te zien in het moderne voetbal. Ik zou er niet mee kunnen keepen.'

'Aanvankelijk vond ik het elftal wel positief en genoot ik van de aanvallers Nolito en Morata, die frisheid toonden. Maar tegen Kroatië zag ik dat het beste eraf is bij deze eens zo grote ploeg.'
• Everton-manager Ronald Koeman laat zijn licht schijnen op het spel van Spanje. Hij vindt het elftal niet goed genoeg. 'Na twee Europese titels vrees ik dat Spanje de klasse mist voor een derde Europese titel op rij.' (De Telegraaf)

Voetballers die meedoen aan het EK zitten in een soort cocon, maar om een gebeurtenis als de Brexit kunnen de spelers niet heen. Geconfronteerd met vragen van de pers blijkt dat niet iedereen begrijpt wat er met het referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie gebeurd is. 'Brexit? Volgens mij is dat een dans, of heb ik het fout? Een dans die gedaan wordt in de NBA', aldus de Spaanse aanvaller Nolito.

Harry Kane gaf eerlijk toe er weinig verstand van te hebben. 'Dus ik denk niet dat het slim is als ik hier nu commentaar op geef. We moeten gewoon afwachten en zien wat er gebeurt. Op onze spelersgroep heeft het in elk geval geen invloed', zegt de Engelse spits.

De Brexit-analyse van de Italiaanse mandekker Giorgio Chiellini ging een stuk dieper in op de materie. 'De voornaamste zorg moet een domino-effect zijn dat veroorzaakt wordt door deze beslissing. Ik denk dat alleen het vertrek van Groot-Brittannië de Europese economieën niet kan ontwrichten, los van de pijn die iedereen nu voelt. Dit referendum staat symbool voor de algehele discussie die in Italië - en andere Europese landen - gevoerd wordt over het functioneren van de EU. Maar ik denk dat onvrede over de huidige gang van zaken niet noodzakelijk zal moeten leiden tot een stem voor desintegratie.' Het zijn woorden waaruit valt af te leiden dat Chiellini zich verdiept heeft in de kwestie. Niet vreemd, want hij is een afgestudeerd econoom.

• In Nederland was het eetgedrag van profvoetballers recent ook nog een flink discussiepunt, maar in Wales kunnen ze er ook wat van. Al is de tendens daar iets anders. Sterspeler Gareth Bale heeft immers laten weten dat de verloren tweede groepswedstrijd, tegen Engeland, als volgt werd verwerkt door Wales. 'We zijn toen met de hele groep gaan lunchen. Een burger en chips (patat) hebben hun uitwerking niet gemist. Bovendien kregen we een lekker toetje, ik koos voor een pannenkoek met Nutella. Een beetje afwisseling is goed af en toe!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.