Brobbey wijst Ajax ook op bezoek bij Heracles de weg

Reacties

Ajax is door een overwinning op Heracles Almelo op gelijke hoogte gekomen met nummer vier AZ. Brian Brobbey was met twee goals opnieuw de grote man bij de Amsterdammers, die in verdedigend opzicht weer de nodige steken lieten vallen.

Brobbey wijst Ajax ook op bezoek bij Heracles de weg
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 4
Ajax
Ajax

Zonder de geblesseerde Steven Bergwijn en niet wedstrijdfitte Jordan Henderson wilde Ajax de opmars naar de topvier in de Eredivisie hervatten. De ploeg van John van 't Schip, met Carlos Forbs op de positie van Bergwijn, kreeg een snelle tegenvaller te verwerken. Na twaalf minuten benutte Jizz Hornkamp de eerste kans van Heracles. Hornkamp werd de diepte ingestuurd door Jannes Wieckhoff, waarbij Jorrel Hato mistastte in het duel met de aanvaller. Hornkamp bleef vervolgens koel voor keeper Diant Ramaj.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten. Weer was het Brobbey die het verschil maakte voor de Amsterdammers. De spits in vorm werd in het strafschopgebied bediend door Benjamin Tahirovic en hield Stijn Bultman achter zich om de bal daarna hard en hoog raak te schieten. Na ruim een half uur was Brobbey dicht bij een tweede goal, maar nadat hij op aangeven van Kristian Hlynsson doelman Michael Brouwer passeerde, schoot hij de bal in het zijnet.

Ramaj redt
Ajax nam steeds meer het heft in handen, maar kon de krachtsverhoudingen voor de rust nog niet in de stand tot uitdrukking brengen. In het eerste kwartier na de pauze nam Ajax alsnog afstand van Heracles. Nadat invaller Thomas Bruns nog dreigend werd voor de thuisploeg, was het Steven Berghuis die de 1-2 voor zijn rekening nam. Hlynnson bediende de gelegenheidsaanvoerder van Ajax, waarna Berghuis in de verre hoek raak schoot.

Twee minuten later was ook Brobbey weer trefzeker. Heracles-verdediger Sava-Arangel Cestic verkeek zich op een dieptepass van Hato en Brobbey profiteerde. Met een fraaie uithaal passeerde hij Brouwer voor de tweede keer. Heracles kwam kort daarna verrassend terug in de wedstrijd. Mario Engels schoot via Hato de 2-3 binnen. Na knullig balverlies van Tristan Gooijer liet Engels even later de kans liggen om de gelijkmaker binnen te schieten. Ramaj lag net als kort daarna bij een inzet van Hornkamp in de weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beslissing
In de slotfase kreeg Ajax het heft weer meer in handen. Hlynsson en Kenneth Taylor namen het doel van Brouwer onder vuur, maar hun pogingen leverden geen vierde Amsterdamse treffer op. Daardoor hield de thuisploeg nog even hoop op een punt. Hlynsson maakte zes minuten voor tijd alsnog de 2-4 voor Ajax. Devyne Rensch vond de IJslander, die met links de bal in de verre hoek krulde. Ajax kan zich na drie zeges op rij gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen PSV. Volgende week zaterdag komt de koploper naar de Johan Cruijff Arena.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Heracles Almelo Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.