Brobbey verklaart zenuwen: 'Meestal krijgen we dan tegengoals'

Reacties

Brian Brobbey hielp Ajax zondagavond terug in de wedstrijd met de gelijkmaker tegen FC Twente. De spits, terug van een blessure, was belangrijk voor zijn ploeg met niet alleen een goal maar ook in het algemene spel. Na afloop stond hij bij ESPN.

Brobbey verklaart zenuwen: 'Meestal krijgen we dan tegengoals'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Rond zijn doelpunt had Brobbey eerst overleg met Kenneth Taylor, en daarna ook nog een onderonsje met Twente-verdediger Robin Pröpper. Brobbey verklaarde de gesprekjes. 'Ja, een aardige kopbal, denk ik. Ik zei dat Kenneth de bal bij de tweede paal moest leggen, en dat deed hij. Hij heeft goed geluisterd, dat doet hij altijd. Ik ook naar hem. Robin zei dat hij afgekeurd zou worden, ik zei van niet. Ik had gelijk. Dus ik kon twee keer juichen, ja.'

En juichen, daar was Brobbey wel aan toe na een moeizame eerste helft. Na rust ging Ajax aanvallender spelen, en dat was voor de aanvaller wel zo fijn. 'Weinig ballen, een beetje op een eilandje. Na rust in een andere formatie, dat ging beter, makkelijker voor ons. We zijn 4-3-3 gewend, we weten wat we daarin moeten doen', verklaarde Brobbey, die ook zei dat hij zich steeds beter voelt.

'Het gaat prima, ik was wel een beetje moe. Ik heb af en toe nog last, maar blijf mijn wedstrijden spelen. Nu wil ik snel weer negentig minuten spelen', aldus de Ajacied, die nu hij niet tot het einde kon blijven staan heel nerveus op de bank zat. Hij was ook echt zenuwachtig in die slotfase, gaf hij toe: 'Ja, klopt. Meestal krijgen we dan tegengoals.'

Revanche
Voor aanvoerder Steven Bergwijn draaide deze wedstrijd om revanche, na de historische vernedering die Feyenoord Ajax zeven dagen geleden toediende. 'Iedereen had een beschaamd gevoel. Het is schandalig, we hadden wat recht te zetten. Dat heerste ook binnen de groep. Ik ben blij dat we dit de tweede helft hebben laten zien', sprak de vleugelaanvaller die het andere Ajax-doelpunt voor zijn rekening nam.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
6
N.E.C.
34
14
11
9
68-51
+17
53
7
FC Utrecht
34
13
11
10
49-47
+2
50
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.