Brobbey laat zich gelden met hattrick in oefenduel van 120 minuten

Ajax heeft de derde oefenwedstrijd van de winterstop vrij eenvoudig gewonnen. In een wedstrijd tegen Telstar, die 120 minuten duurde, won de ploeg van Alfred Schreuder met 5-1. Invaller Brian Brobbey scoorde driemaal op sportpark De Toekomst.

© Ajax TV

Ondanks de ruime uitslag slaagde Ajax er lange tijd niet in om Telstar echt de wil op te leggen. Het veldspel was niet vloeiend en het aantal kansen was beperkt, waardoor ook de amusementswaarde laag lag. De eerste serieuze mogelijkheid was voor Telstar. In de tiende minuut kreeg Glynor Plet zijn uitgestoken been tegen een voorzet, waardoor Remko Pasveer handelend moest optreden in de korte hoek.

Na twintig minuten kwam Ajax toch op voorsprong. Davy Klaassen stond op de juiste plek na een afgeslagen voorzet van Dusan Tadic en werkte de bal binnen bij de tweede paal. Na een uur spelen wisselden beide ploegen van opstelling. Brian Brobbey drukte als invaller zijn stempel. Hij stond aan het eindpunt van een fraai uitgespeelde aanval (2-0) en werkte van dichtbij binnen nadat een inzet van Francisco Conceição via de keeper van Telstar op de paal belandde (3-0).

Na negentig minuten werd een korte pauze ingelast en daarna werd nog een halfuur toegevoegd aan de wedstrijd. In dat halfuur kwam ook Telstar tot scoren: balverlies van Youri Regeer rond het zestienmetergebied werd afgestraft door Rein Smit. Daarna liep Ajax echter uit. Olivier Aertssen kopte de 4-1 binnen na een indraaiende vrije trap van Steven Berghuis; Brobbey maakte er uit de draai 5-1 van, na goed voorbereidend werk van Steven Bergwijn, en completeerde zo zijn hattrick.

Opstelling Ajax eerste uur: Pasveer; Rensch, Timber (Grillitsch 46'), Bassey, Wijndal; Álvarez, Fitz-Jim, Klaassen; Tadic, Kudus, Lucca.

Opstelling Ajax tweede uur: Pasveer (Setford 91'); Sánchez, Aertssen, Grillitsch (Gooijer 78'), Vos (Hlynsson); Regeer, Taylor, Berghuis; Conceição, Brobbey, Bergwijn.

De wedstrijd werd uitgezonden door Ajax TV, dat beelden heeft gedeeld van alle doelpunten van de thuisploeg.