Brobbey kan zich tegen Sparta in bijzonder rijtje nestelen

Reacties

Ajax hoopt zich zondag op bezoek bij Sparta te revancheren voor de stevige nederlaag tegen Aston Villa in de Conference League. Op Het Kasteel zijn de ogen gericht op Brian Brobbey, die zich in een bijzonder rijtje kan nestelen.

Brobbey kan zich tegen Sparta in bijzonder rijtje nestelen
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 2
Ajax
Ajax

Brobbey kon op Villa Park niets forceren en liet in de slotfase, toen de wedstrijd al lang en breed was gespeeld, nog een dot van een kans liggen. Toch is de 22-jarige aanvaller bezig aan een sterk seizoen. Inmiddels staat Brobbey op 39 doelpunten in 79 Eredivisie-duels. Lukt het de Oranje-international om op bezoek bij Sparta te scoren, dan vindt hij zijn naam terug op een eervol lijstje.

Brobbey kan namelijk de zevende jongste Ajacied worden met ten minste veertig goals in zijn eerste tachtig Eredivisie-duels. Met 22 jaar en 45 dagen kan hij zelfs de jongste worden sinds Rafael van der Vaart, die dat aantal aan het begin van deze eeuw behaalde. De verwachting is dat Brobbey tegen Sparta weer de eenmansvoorhoede van Ajax vormt.

Drie keer 0-1
Het bezoek aan Het Kasteel is de nummer vijf van de Eredivisie de laatste jaren gunstig gezind. Ajax won de laatste vijf uitduels met Sparta namelijk telkens met 0-1. De laatste keer dat Sparta een punt pakte tegen Ajax, was in het seizoen 2009/2010. De bezoekers overleefden een Amsterdamse kansenregen en stapten met een doelpuntloos gelijkspel van het veld.

Het duel tussen Sparta en Ajax begint zondag om 16.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.