Briljante ingeving Frenkie de Jong volstaat niet voor zwoegend Barcelona

Reacties

De stemming bij Barcelona is flink bekoeld. Een verfijnde voorassist van Frenkie de Jong bleek zaterdag niet genoeg om Valencia op de knieën te krijgen (1-1). Met slechts vijf overwinningen uit de laatste tien competitieduels neemt de druk op Xavi toe.

Briljante ingeving Frenkie de Jong volstaat niet voor zwoegend Barcelona
Valencia
Valencia
1 - 1
Barcelona
Barcelona

De meeste clubs vrezen een bezoek aan Mestalla. Barcelona verliet het stokoude stadion van Valencia de laatste drie seizoenen telkens met een overwinning, maar de recente vorm beloofde op voorhand weinig goeds. In een tijdsbestek van vier dagen ging het zowel in La Liga als in de Champions League mis. Eerst eindigde het thuisduel met Girona in een dure nederlaag, daarna bleek op De Bosuil Antwerp FC te sterk.

Tegen Valencia telde alleen een overwinning. Xavi kon in de sinaasappelstad weer een beroep doen op Frenkie de Jong, die de trip naar België nog moest laten schieten vanwege ziekte. Dat was goed nieuws voor de bekritiseerde trainer, want de Nederlander was de spil in een verder vrij futloos Barça. Met een balletje buitenkant voet stond De Jong vlak na rust aan de basis van de openingstreffer van de bezoekers. De spelmaker bediende Raphinha, die João Félix een niet te missen kans bood (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valencia slaat terug
Barça bleef de bovenliggende partij. Valencia stelde teleur en kon nauwelijks gevaar stichten voor de neus van Iñaki Peña. De eerste keer dat dat lukte, was het meteen raak. Hugo Guillamón kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten, zette een stap opzij en krulde vervolgens heerlijk raak. Peña dook nog, maar was volledig kansloos op de inzet van de jonge verdediger (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het doelpunt van Guillamón zorgde ervoor dat Barça opnieuw kon beginnen. Nieuw puntenverlies was het laatste wat de regerend landskampioen kon gebruiken. Vorig seizoen zorgde Robert Lewandowski in de 93ste minuut voor een late beslissing, maar de spits is dit seizoen slechts een schim van zichzelf en kon dat kunststukje niet herhalen. Omdat ook zijn ploeggenoten daar niet in slaagden, bleef Barça steken op een gelijkspel.

Door het resultaat in Mestalla staat Barcelona zes punten achter op koploper Girona en vier op runner-up Real Madrid. Beide concurrenten komen deze speelronde nog in actie en kunnen het gat vergroten.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.