Briljante Costa verschaft Chelsea lucht in titelrace

Reacties

Chelsea heeft dinsdagavond een eenvoudige zege geboekt op Southampton. Eden Hazard en Diego Costa waren bepalend voor The Blues: 4-2.

Briljante Costa verschaft Chelsea lucht in titelrace

Lang leek Chelsea ongenaakbaar, maar na nederlagen tegen Crystal Palace (1-2) en Manchester United (2-0) was achtervolger Tottenham Hotspur toch wat dichterbij geslopen. De ploeg van manager Antonio Conte moest dan ook winnen van Southampton om de hete adem van Spurs weer wat verder van de nek vandaan te krijgen.

Chelsea liet er geen gras over groeien op Stamford Bridge. Cesc Fàbregas, die de voorkeur kreeg boven Pedro en Willian, stuurde Costa weg. De Spanjaard legde de bal vervolgens perfect terug op de naar binnen gekomen Hazard, die hem loepzuiver in de verre hoek plaatste: 1-0. Southampton was echter niet van plan om zomaar de handdoek te gooien. The Saints probeerden de Premier League-koploper vroeg vast te zetten en durfden ook regelmatig de aanval te zoeken.

Die aanvallende intenties werden in de 24ste minuut beloond met de gelijkmaker. Een scherpe hoekschop van James Ward-Prowse belandde bij de tweede paal bij Manolo Gabbiadini, die de bal via de vuisten van Thibaut Courtois bij Oriol Romeu zag belanden. De middenvelder pakte het cadeautje tegen zijn oude club uit.

Die gelijke stand wist Southampton niet mee naar de kleedkamer te nemen. Vlak voor rust was het namelijk Gary Cahill die de 2-1 binnenkopte. Tien minuten na de hervatting was het duel helemaal gespeeld. Hazard en Fàbregas combineerden na een korte corner, waarna laatstgenoemde de bal gevoelvol voor slingerde. Costa wurmde zich los uit de houtgreep van Ryan Bertrand en kopte zijn vijftigste Premier League-goal binnen. Het was zijn eerste goal sinds begin maart.

Vijf minuten voor tijd klonk het luidste gejuich van de avond op Stamford Bridge, toen Conte routinier John Terry in het veld bracht. Het thuispubliek ging op de banken staan voor de 36-jarige aanvoerder, die afgelopen week aankondigde The Blues na 22 jaar te verlaten. Costa verzorgde vervolgens op zeer fraaie wijze nog het slotakkoord aan de zijde van de thuisploeg door na een briljante combinatie met Hazard en invaller Pedro raak te schieten: 4-1. De tegentreffer van Bertrand kwam te laat.

Voor Chelsea betekent de zege op Southampton dat de voorsprong op Tottenham groeit naar zeven punten. De nummer twee speelt woensdag een uitwedstrijd tegen Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.