Union Berlin heeft voor een verrassing gezorgd door in eigen huis van RB Leipzig te winnen. Sheraldo Becker deed de topclub zaterdagavond pijn met een goal en een assist.

2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Leipzig begon slecht aan het nieuwe Bundesliga-seizoen met twee remises. De club die in de voorbije seizoenen in de topvier eindigde en deze zomer Timo Werner terughaalde, stond al behoorlijk onder druk om te winnen in Berlijn. Leipzig had het initiatief in Stadion An der alten Försterei, maar Union leek daar geen enkel probleem mee te hebben. Sterker, het loeren op de counter pakte perfect uit voor de nummer vijf van vorig seizoen.

Bij een uitbraak lanceerde Becker in de 32ste minuut collega-aanvaller Jordan Siebatcheu. De Amerikaan rondde koeltjes af: 1-0. Het tweede doelpunt van Union viel zes minuten later en daarbij waren de rollen omgedraaid. Becker werd aangespeeld door Siebatcheu en had ruimte om te versnellen. De 27-jarige international van Suriname trok vanaf rechts naar binnen en scoorde met een fraai schot in de verre hoek: 2-0.

Mbappé
Het was voor Becker al de vijfde keer in dit kalenderjaar dat hij in een competitiewedstrijd zowel scoorde als een assist gaf. Er is maar één andere speler die dat in 2022 gelukt is in een van de vijf grote Europese competities en dat is Kylian Mbappé. De Paris Saint-Germain-ster was ook exact vijf keer assistgever en doelpuntenmaker in een competitieduel.

Willi Orban deed in de 83ste minuut op aangeven van aanwinst David Raum nog wat terug namens RB Leipzig (2-1), maar daar bleef het bij. Union heeft nu zeven punten na drie duels en draait knap in de top mee.