Brighton-manager De Zerbi heeft fraaie woorden voor Van Hecke

Reacties

Jan Paul van Hecke maakt indruk in Engeland. De Zeeuwse verdediger wordt steeds belangrijker voor Brighton & Hove Albion en ontving daar mooie complimenten voor van zijn manager Roberto de Zerbi.

Brighton-manager De Zerbi heeft fraaie woorden voor Van Hecke
Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

De Zerbi en Van Hecke schoven woensdag aan voor het persmoment richting de Europa League-clash met Ajax. De 23-jarige Nederlander vertelde daar hoeveel hij geleerd heeft van het spelen onder De Zerbi. De Italiaan had op zijn beurt ook fraaie woorden over voor Van Hecke, die tegen Ajax vermoedelijk ook in de vierde Europese wedsrijd in de clubhistorie van Brighton zal starten.

De Zerbi hoefde niet lang naar woorden te zoeken, om Van Hecke te beschrijven. 'Great player!', stelde de Italiaan droogjes, om vervolgens toch nog iets uit te wijden: 'Jan Paul is een verrassing geweest voor mij en mijn staf. Zijn ontwikkeling is ongelooflijk. Hij verdient het om basisspeler te zijn. Ik hoop dat hij in Amsterdam hetzelfde kan spelen als hij in Engeland doet.'

De Zerbi vond het niet gepast om met de eer te strijken voor de groei die Van Hecke heeft doorgemaakt in Engeland. 'Zijn ontwikkeling is niet mijn verdienste, hoor. Ik kan uitleggen wat ik wil, wat de beste oplossing is voor de spelers. Maar als je geen slimme spelers hebt, en goede spelers, is het onmogelijk voor de coaches om ze beter te maken’, verzekerde de Italiaanse succescoach.

Lees op VI PRO de volledige vooruitblik van Jan Paul van Hecke op de kraker tegen Ajax:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.