Brighton bijt tanden stuk op Forest, Palace klopt Wolves na achterstand

Brighton & Hove Albion liep dinsdagavond tegen een aloud probleem aan: The Seagulls waren stukken beter dan Nottingham Forest, maar scoorden niet waardoor het 0-0 bleef. Crystal Palace kwam in een vermakelijke wedstrijd terug van een achterstand en won met 2-1 van Wolverhampton Wanderers.

Brighton & Hove Albion
0 - 0
Nottingham Forest

Brighton, waar Joël Veltman negentig minuten meedeed, was vanaf de eerste minuut de betere ploeg in het eigen stadion. Forest kwam niet verder dan tegenhouden, hetgeen de ploeg van Steve Cooper redelijk afging. Leandro Trossard, de man in vorm, was na een half uur voetbal het dichtst bij de openingstreffer. Zijn schot trof de lat. De poging van de Belg was de grootste kans in een eerste helft vol halve kansen, allemaal voor de ploeg van Roberto De Zerbi. Een doelpunt bleef echter uit.

Het tweede helft verliep volgens hetzelfde patroon. Brighton viel aan maar liep zich keer op keer stuk op een rode muur. Forest zelf bracht voorwaarts helemaal niets. Na een uur hadden de bezoekers hun eerste doelpoging, en dat schot eindigde over de zijlijn. Brighton bleef het spel dicteren, maar een grote kans volgde pas tien minuten voor tijd. Pascal Gross kon vrij inschieten maar raakte de bal niet goed. Zodoende kon keeper Dean Henderson ertussen zitten.

Brighton beukte op de poort, maar ondanks alle goede bedoelingen ging die niet open. Nottingham Forest kon derhalve op huis aan met precies hetgeen waar de ploeg voor gekomen was: een puntje. De Zerbi zoekt derhalve nog naar zijn eerste driepunter als trainer van Brighton.

Crystal Palace
2 - 1
Wolverhampton Wanderers

Zo schaars als de kansen in Brighton waren, zo rijk werden de toeschouwers op Selhurst Park van meet af aan bedeeld met gevaarlijke momenten voor de doelen. Cheick Doucouré vond de paal op de weg van zijn fraaie afstandsschot, waarna Diego Costa een knap gecreëerde kans net naast prikte. De spits kreeg daarna een nog grotere kans, maar samenwerking tussen de keeper en een verdediger van de thuisploeg hield de stand op 0-0.

Na een half uur kwamen de bezoekers, tegen de verhouding in, op voorsprong. Hugo Bueno gaf de voorzet vanaf de linkerkant en Adama Traoré kopte hem hard langs Vicente Guaita in het doel. Ruben Neves was dicht bij een tweede goal, maar zijn vrije trap vlak voor rust vloog ook op de paal. Binnen een minuut na de thee was het gelijk. Eberichi Eze kopte de voorzet van Michael Olise binnen.

Beide ploegen joegen daarna op de volgende goal, de mooiste poging was die van Odsonne Edouard. De Fransman kwam met zijn omhaal vrij dicht bij de 2-1 voor het team van Patrick Vieira. Even later kon Palace toch juichen. Edouard speelde Wilfried Zaha in, die zichzelf knap vrijspeelde en laag binnenschoot. Wolverhampton probeerde het nog wel, maar de ploeg waar de naam van Peter Bosz genoemd wordt voor de trainersvacature kon niet meer gelijkmaken. In de slotfase viel ex-Ajacied Jaïro Riedewald nog in bij Palace.

Door de twee wedstrijden op deze dinsdagavond verandert er het een en ander aan de stand in de Premier League. Leicester City is de nieuwe hekkensluiter, Nottingham Forest springt met dat puntje over The Foxes heen. Wolves blijft in de gevarenzone hangen, terwijl Palace is opgeklommen naar de linkerklom.