Brentford verslaat Fulham in stadsderby der stuntploegen

Het zijn ongelofelijke tijden voor Brentford en zijn supporters. Maandagavond verlengde de ploeg van Thomas Frank zijn voortreffelijke reeks in de Premier League: met een 3-2 zege in de stadsderby tegen het eveneens uitstekende draaiende Fulham zijn de rood-witten nu twaalf wedstrijden op rij ongeslagen.

Brentford
Brentford
3 - 2
Fulham
Fulham

Het was de eerste keer ooit dat Brentford op het hoogste niveau thuis speelde tegen zijn grote rivaal, zoals omgekeerd ook gold bij de heenwedstrijd op Craven Cottage. Bryan Mbeumo had de thuisploeg al na enkele minuten op 1-0 moeten zetten, maar miste een bijna niet te missen kans. Kort daarna was het wel raak: Ethan Pinnock scoorde nadat Tim Ream zijn schot van richting veranderde.

Het aluminium was Fulhams vriend: Mbeumo en Ivan Toney raakten allebei de paal in het vervolg van de eerste helft. Manor Solomon kon daardoor zelfs gelijk maken: hij reageerde alert nadat Andreas Pereira een vrije trap op de kruising had gemikt. Al snel na rust moesten de bezoekers, gecoacht door Marco Silva, weer achtervolgen.

Na een verre inworp haalde Issa Diop Christian Norgaard neer: penalty. Toney zette zich achter de bal, doelman Bernd Leno koos de goede hoek maar kon de 2-1 niet verhinderen. Toney probeerde vanuit de middencirkel nog eens te scoren met een ambitieuze lob, maar die eindigde op het dak van het doel (zie video). De al bij al verdiende zege werd bezegeld door Mathias Jensen, de Deen scoorde op aangeven van winteraanwinst Kevin Schade.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd scoorde invaller Carlos Vinícius, die we nog kennen van PSV, nog een doelpunt voor de statistieken. Zo eindigde het in 3-2, dezelfde uitslag als bij de heenwedstrijd tussen deze twee ploegen.

Brentford is zodoende nog ongeslagen in dit Premier League-jaar: in de vijf Europese topcompetities kunnen enkel Borussia Dortmund en Stade Reims de Londenaren dat nazeggen. The Bees klimmen naar plek negen in de stand, Fulham blijft zevende. Beide West-Londense clubs staan zodoende nog boven grote broer Chelsea, dat slechts tiende staat.