Brentford of Brøntførd? Ex-PSV'er Zanka vergroot Deense enclave

Reacties

De transferdeadline is verstreken, maar toch is er nog een opvallende move van een oude bekende te melden. Voormalig PSV-verdediger Mathias 'Zanka' Jørgensen is dit seizoen in de Premier League te bewonderen, bij promovendus Brentford FC. Hij is daarmee de zevende Deense speler bij The Bees.

Brentford of Brøntførd? Ex-PSV'er Zanka vergroot Deense enclave
© Pro Shots

'Zanka' streek in 2012 neer bij PSV, dat de Deen destijds overnam van FC Kopenhagen. In 2014 keerde hij terug naar die club, voordat hij via Huddersfield Town in 2019 bij Fenerbahçe belandde. Dat werd bepaald geen succesverhaal. Al na een halfjaar werd hij op huurbasis naar Fortuna Düsseldorf gestuurd, vorig seizoen werd Jørgensen verhuurd aan zijn oude club FC Kopenhagen.

Kort voor het verstrijken van de Turkse deadline maakte Fener afgelopen zaterdag vervolgens bekend dat het contract van de verdediger was ontbonden, waardoor hij vrij was om te gaan en staan waar hij wilde. Jørgensen werd in verband gebracht met Antwerp FC, maar het wordt nu dus een avontuur in de Premier League. Het vorig seizoen gepromoveerde Brentford maakt via de officiële kanalen bekend dat Jørgensen de gelederen komt versterken, mits ook de laatste papieren in orde zijn.

Hij tekent een contract voor één seizoen bij The Bees. Bovendien heeft de club de optie om de verbintenis met een seizoen te verlengen. 'We zijn heel blij dat we ons team kunnen versterken met een ervaren speler van topkwaliteit', aldus Thomas Frank, de (eveneens Deense) manager van Brentford.' De komst van Jørgensen is niet gek, aangezien er met de geblesseerd geraakte Mads Bech Sørensen  (óók al een Deen) een centrumverdediger is weggevallen.

Naast Frank, Bech en nu dus 'Zanka' staan er met Mads Rasmussen, Luka Racic, Christian Nørgaard, Mathias Jensen en Mads Bistrup nóg vijf Denen onder contract bij Brentford, dat na drie Premier League-duels vijf punten heeft verzameld en daarmee tiende staat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.