Brenet op weg naar buitenland

Reacties

Joshua Brenet (29) vervolgt zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk in het buitenland. De rechtsback van FC Twente is al lange tijd onderwerp van transferspeculaties, maar speelt nog altijd in Enschede.

Brenet op weg naar buitenland
© Pro Shots

Afgaande op de woorden van zijn zaakwaarnemer Ugur Zevfi zal dat niet lang meer duren. 'We zijn met meerdere clubs in gesprek en verwachten dat er de komende dagen nog wel wat gaat gebeuren', zegt Zevfi over de oud-speler van PSV, 1899 Hoffenheim en Vitesse. Brenet staat in de belangstelling van clubs uit Saoedi-Arabië, Turkije, Italië en Engeland. Naast Fulham, dat al langer in de markt is voor de tweevoudig international, zou nog een tweede Engelse club naar hem hebben geïnformeerd.

Zijn zaakwaarnemer wil niet specifiek worden over de partijen waarmee hij in gesprek is. Wel dat een overgang na de Nederlandse deadline van 1 september tot de mogelijkheden behoort. 'Er zijn ook clubs bij uit landen waar de markt later sluit.' Dat geldt onder meer voor Turkije en Saoedi-Arabië.

Van concrete Nederlandse interesse voor Brenet, wiens naam ook lang rondzong bij Feyenoord, lijkt momenteel geen sprake. 'We richten ons nu op het buitenland', zegt Zevfi. Brenet ontbrak afgelopen donderdag tijdens het uitduel van FC Twente met Fenerbahçe, volgens zijn club wegens privéproblemen. 'Ik weet niet wat dat betekent en waarom het zo werd geformuleerd', zegt Zevfi. 'Joshua ontbrak vanwege een blessure. Daarvan is hij nu weer bijna hersteld.'

Voor de start van het nieuwe seizoen sprak Brenet zich al uit over zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.