Brenet aast op bijzonder clubrecord: 'Hoop dat het team mij helpt'

Reacties

Hoewel Joshua Brenet dit seizoen niet altijd basisspeler was, is de verdediger van PSV momenteel weer van waarde voor de ploeg van trainer Phillip Cocu.

Brenet aast op bijzonder clubrecord: 'Hoop dat het team mij helpt'

De 23-jarige voetballer is bezig aan zijn vijfde seizoen in Eindhoven, nadat hij in 2011 bij PSV kwam. PSV slaagde er niet in een vervanger voor de vertrokken Jetro Willems aan te trekken, waarna de rechtsbenige Joshua Brenet de vacante positie aan de linkerkant zou gaan invullen. Een logische gedachte aangezien de Limburger daar in het verleden al vaker speelde.

Toch was Cocu begin dit seizoen niet tevreden over de prestaties van Brenet. De coach haalde de verdediger in de eerste competitiewedstrijd tegen AZ al na een half uur van het veld. De jonge middenvelder Kenneth Paal kwam zelfs op de linksbackpositie te staan.

Record
Maar Brenet vocht zich terug, is inmiddels een vaste waarde en hij lijkt binnenkort een bijzonder record binnen te  slepen. Indien PSV komende zondag wint van Heracles Almelo is Brenet al 48 competitieduels op rij ongeslagen in het shirt van PSV. De verdediger heeft dan nog één wedstrijd nodig om het PSV clubrecord van Berry van Aerle te evenaren (49). De laatste keer dat PSV verloor met Brenet binnen de lijnen was op 19 september 2015, toen uitgerekend Heracles met 2-1 te sterk was voor de Eindhovenaren.

Indien Brenet het record overneemt van Van Aerle - dit zou bij winst op Heracles en Vitesse tegen FC Twente moeten gebeuren - moet hij nog even door om de titel meeste ongeslagen Eredivisie-duels op rij te pakken. Dat record staat nu op naam van Søren Lerby. De Deen bleef 59 wedstrijden ongeslagen, maar wisselde tussendoor van Ajax naar PSV.

Brenet is zich bewust van de opmerkelijke statistiek die aan hem kleeft. 'Ik heb het gelezen, maar ik wil niet zeggen dat het per se door mij komt dat we niet verliezen', lacht Brenet. 'Ik bepaal niet wanneer de trainer me wel of niet opstelt. Het ging ook even wat minder met me, dat we dan van Heerenveen verliezen als ik niet mee doe, tja ik denk dat dit toeval is. Ik hoop natuurlijk dat ik het record pak en dat het team mij daarbij helpt. Op dit moment kun je zeggen dat het geluk weer met me is.'

'PSV nog niet stabiel genoeg om te zeggen dat ze dé titelfavoriet zijn'
Extreem effectief PSV kan winnaar van het weekeinde worden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.