Brazilië wint ondanks goal Santos, Argeninië morst weer

Ondanks een doelpunt van NEC'er Christian Santos is Venezuela er niet in geslaagd te stunten tegen Brazilië. Argentinië morste opnieuw in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks, terwijl Ecuador op een zwembadveld te sterk was voor Bolivia.

Brazilië - Venezuela 3-1
Willian bracht Brazilië, waar Neymar zijn laatste duel schorsing uitzat, al in de eerste minuut aan de leiding. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en schoot vervolgens in de korte hoek raak. De middenvelder van Chelsea (op de foto met Ricardo Oliveira) was vlak voor rust ook verantwoordelijk voor de tweede goal, na een prachtig overstapje van Oscar en een assist van Filipe Luís.

In de 64ste minuut maakte Santos na een corner de 2-1, maar verder dan het doelpunt van de NEC'er kwam Venezuela niet. Ricardo Oliveira gooide het duel tien minuten later in het slot door raak te koppen na een voorzet van Douglas Costa. Brazilië heeft na twee duels drie punten in de WK-kwalificatiereeks, Venezuela is puntloos.

Paraguay - Argentinië 0-0
De WK-kwalificatiereeks van Argentinië verloopt tot dusver zeer moeizaam. Zonder de geblesseerde Lionel Messi kreeg de verliezend finalist van 2014 Paraguay niet klein. Daardoor heeft Argentinië na twee duels pas een punt, terwijl Paraguay er al vier vergaarde.

Peru - Chili 3-4
Inwoners van Peru probeerden de Chileense sterspeler Alexis Sánchez voorafgaand aan het duel te beheksen met een inheems ritueel, maar daar is weinig van terechtgekomen. Met twee doelpunten en een assist was Sánchez namelijk de grote man in Lima, waar FC Twente-spelers Renato Tapia (Peru) en Felipe Gutiérrez (Chili) invielen.

De aanvaller van Arsenal opende de score al vroeg na een steekpass van Mauricio Isla, maar zag Peru snel langszij komen via Jefferson Farfán. Het thuisland kwam al in de 23ste minuut met tien man te staan na rood voor Christian Cueva, maar kwam in de 36ste minuut desondanks op voorsprong door een benutte penalty van Farfán. Chili stelde nog voor rust orde op zaken via goals van Eduardo Vargas en Sánchez, die kort na rust de aangever was voor de 2-4 van Vargas. Paolo Guerrero gaf de uitslag in extremis een draaglijker aanzien voor Peru. Chili heeft na de zege zes punten, Peru heeft er nog geen een.

Uruguay - Colombia 3-0
Uruguay had verrassend weinig moeite met Colombia. Diego Godín opende in de 34ste minuut de score en het thuisland liep in de tweede helft uit via goals van Diego Rolán en Abel Hernández. Colombia sloot het duel met tien man af na een late rode kaart voor Juventus-vleugelspeler Juan Cuadrado.

Met zes punten is Uruguay koploper in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Colombia heeft drie punten.

Ecuador - Bolivia 2-0
Ecuador hield de punten in eigen land dankzij doelpunten van Miller Bolaños en Felipe Caicedo in de slotfase van de wedstrijd. Dat het duel doorgang vond was een mirakel, want het veld in Quito had meer weg van een zwembad dan van een adequaat voetbalveld. Ecuador heeft door de zege zes punten, Bolivia is puntloos laatste.