Brazilië wint kraker, Argentinië pakt ondanks uitblijven Messi-succes zege

Ook na vier wedstrijden is Brazilië foutloos in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. In de nacht van dinsdag op woensdag wachtte het land een zware klus tegen Uruguay, ook dat duel werd gewonnen. Argentinië bleef eveneens ongeslagen, weer zonder een directe bijdrage van superster Lionel Messi.

Uruguay
Uruguay
0 - 2
Brazilië
Brazilië

Brazilië maakt indruk richting het WK van 2022. In oktober werd al simpel afgerekend met Bolivia (5-0) en Peru (4-2), deze maand kon ook Venezuela de Braziliaanse zegetocht niet stuiten. Uruguay leek dé concurrent om iets te doen aan de foutloze status van Brazilië, maar de zege van De Goddelijke Kanaries kwam nooit echt in gevaar.

Tien minuten voor rust kwam Brazilië op voorsprong in de hoofdstad Montevideo, Arthur Melo schoot raak van afstand. Nog voor rust maakte Richarlison er 0-2 van met het hoofd. Van een slotoffensief was nauwelijks sprake bij Uruguay, twintig minuten voor tijd kwam het land met tien te staan na een rode kaart voor Manchester United-spits Edinson Cavani. Hij ging op de voet staan van Richarlison, kreeg eerst geel, maar na het zien van de beelden deelde de scheidsrechter alsnog rood uit. Aanvallend gezien had bondscoach Óscar Tabárez al zorgen voor dit duel, omdat Luis Suárez ontbrak wegens een positieve coronatest.

Peru
Peru
0 - 2
Argentinië
Argentinië

Tegen Peru kreeg Messi negentig minuten de tijd om zijn 72ste goal in dienst van Argentinië te maken, maar voor de derde keer op rij scoorde hij niet in deze kwalificatieperiode. Begin oktober had Messi zijn land nog aan een 1-0 zege op Ecuador geschoten. Tegen Peru waren zijn goals niet nodig.

Al in de zeventiende minuut kwamen de Argentijnen op voorsprong. Nicolás González van VfB Stuttgart schoot van dichtbij raak en maakte zodoende zijn tweede doelpunt op rij voor Argentinië. Tien minuten later was ook Lautaro Martínez succesvol: hij speelde de keeper van Peru uit na een mooie pass van Leandro Paredes en maakte het af.

Bij Argentinië speelde Nicolás Tagliafico net als Messi de volledige wedstrijd. Dit is goed nieuws voor Ajax, Tagliafico werd immers het vorige duel nog uit voorzorg aan de kant gehouden. Afgelopen vrijdag verspeelde Argentinië punten tegen Paraguay (1-1).

Ondanks dat zijn de Zuid-Amerikanen goed door de eerste fase van de kwalificatieperiode heenkomen, maar in de komende duels mag Argentinië de borst natmaken. Uruguay én Brazilië zijn in maart de volgende tegenstanders in de kwalificatieperiode.