Brazilië ontneemt Antony voorlopig plek in de selectie

Manchester United-aanvaller Antony is van de lijst van de Braziliaanse selectie geschrapt. De buitenspeler raakte recent in opspraak, wat de Braziliaanse voetbalbond heeft doen besluiten hem voorlopig niet meer op te roepen.

Brazilië ontneemt Antony voorlopig plek in de selectie
© Pro Shots

Antony wordt door zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin beschuldigd van huiselijk geweld. Daarop reageerde de Braziliaanse voetballer in een statement. 'Mijn relatie met Gabriela was tumultueus, maar ik heb me nooit schuldig gemaakt aan fysieke agressie.' Inmiddels loopt er een officieel onderzoek in São Paulo en naar aanleiding daarvan heeft de Braziliaanse voetbalbond ingegrepen.

'Vanwege de feiten die maandag (09/04) openbaar zijn gemaakt, waarbij Antony betrokken is, en die moeten worden onderzocht, is de atleet teruggetrokken uit de selectie van het nationale team van Brazilië', valt te lezen in een officieel statement. Daardoor kan Antony niet meedoen in de kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru voor het WK 2026 van komende week.

De Braziliaanse bondscoach Fernando Diniz heeft in plaats van Antony nu Gabriel Jesus opgeroepen. De spits van Arsenal was door de bond al ingeschreven voor komende interlandperiode.

Bekijk hier al onze video's