Brazilië maakt dankzij Lodi en Coutinho einde aan belabberde oefenreeks

Reacties

Brazilië heeft eindelijk weer eens een oefeninterland winnend afgesloten. In Abu Dhabi waren de Zuid-Amerikanen dinsdagmiddag (Nederlandse tijd) ruim te sterk voor Zuid-Korea, waardoor er een einde is gekomen aan een beroerde reeks.

Brazilië maakt dankzij Lodi en Coutinho einde aan belabberde oefenreeks
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
3 - 0
Zuid-Korea
Zuid-Korea

De Goddelijke Kanaries verloren afgelopen vrijdag met 1-0 van aartsrivaal Argentinië, ten opzichte van die clash stuurde Tite tegen Zuid-Korea vijf nieuwe namen het veld in. De bondscoach werd niet teleurgesteld in zijn keuzes, want twee van die vijf spelers hadden een aanzienlijk aandeel in de eenvoudige oefenzege. Zij leidden bijvoorbeeld samen de openingsgoal van Lucas Paquetá in. Na nog geen tien minuten was het Philippe Coutinho die na een fraaie actie linksback Renan Lodi diepstuurde; diens afgemeten voorzet werd door de aanvaller van AC Milan van dichtbij binnengekopt.

Het 'nieuwe' duo was ook daarna van grote waarde. Tien minuten voor de pauze zette Coutinho zelf zijn handtekening onder de 2-0, door een vrije trap schitterend in de bovenhoek te schilderen. Een kwartier ná de hervatting tekende uitblinker Lodi vervolgens voor zijn tweede assist. De mee opgestoomde linksback gaf de bal laag voor, waarna de inlopende rechtsback Danilo de derde Braziliaanse treffer binnen knalde.

Daarmee verzekerde hij Brazilië eindelijk weer eens van een overwinning in een oefeninterland. Sinds de eindzege op het toernooi om de Copa América (waar de ploeg vijf keer won en één keer gelijkspeelde) werkte de Seleção vijf oefenpotjes af, maar evenzovaak werd er niet gewonnen. Vóór de nederlaag tegen Argentinië waren er namelijk remises tegen Colombia (2-2), Senegal en Nigeria (tweemaal 1-1) én nog een nederlaag tegen Peru. De overtuigende zege op Zuid-Korea geeft de bekritiseerde Tite weer wat lucht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.