Brazilië kampt met chronisch gebrek aan doelpunten

Het Braziliaans elftal kende zondagavond met een doelpuntloos gelijkspel tegen Venezuela een teleurstellende start van de Copa América in Argentinië. Het maken van doelpunten blijkt al langer een groot probleem voor De Goddelijke Kanaries.

Brazilië kampt met chronisch gebrek aan doelpunten

In de negen officiële interlands die Brazilië onder de huidige bondscoach Mano Menezes (foto) afwerkte, maakte de ploeg slechts tien doelpunten. Die kwamen tot stand tegen achtereenvolgens in de oefenduels met Verenigde Staten (2-0), Iran (3-0), Oekraïne (2-0), Schotland (2-0) en Roemenië (1-0).

In de overige vier wedstrijden bleef de teller op nul staan voor de Seleção. Dat brengt de balans in negen interlands onder Menezes op een schamele tien doelpunten. In de laatste zes officiële interlands kwamen alleen Neymar (twee keer) en Fred tot scoren voor de Braziliaanse nationale ploeg.

In de laatste twee jaar kwam het maar twee keer voor dat Brazilië meer dan drie keer scoorde in één interland. Dat gebeurde in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Tanzania op 7 juni 2010 (5-1 zege) en in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili van 9 september 2009 (4-2). (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's