Brazilië beleeft ultieme sprookje op WK Onder-17

Reacties

Brazilië heeft zondagnacht het WK Onder-17 gewonnen. De Brazilianen waren in Estádio Bezerrão uiteindelijk te sterk voor Mexico, al ging het niet vanzelf.

Brazilië beleeft ultieme sprookje op WK Onder-17
© Pro Shots

Het verhaal van Brazilië is bijzonder. De Brazilianen hadden zich namelijk helemaal niet geplaatst voor het WK. Chili versloeg De Goddelijke Kanaries in de kwalificatie, terwijl Argentinië, Ecuador en Paraguay de andere tickets uit Zuid-Amerika pakten. Aangezien het WK Onder-17 in Peru gespeeld zou worden, was ook dat land zeker van deelname.

De organisatie in Peru liep echter dermate achter dat de FIFA besloot om het toernooi alsnog in Brazilië te laten spelen. Daardoor mocht Brazilië plotseling toch nog meedoen aan het WK en die kans grepen ze met beide handen aan. Met negen punten uit drie duels freewheelde de ploeg door de groepsfase, om vervolgens revanche te nemen op Chili. Daarna werden ook titelkandidaten Italië en Frankrijk voor eigen publiek verslagen. Met name de zege op Frankrijk, waarin Brazilië in de tweede helft een 0-2 achterstand omboog in een 3-2 zege was indrukwekkend.

De Goddelijke Kanaries maakten beduidend meer indruk dan Mexico en golden dan ook als grote favoriet in de finale. Voor de twintigduizend supporters in Bezerrão begonnen de Brazilianen furieus. Ze kregen kansen via Gabriel Veron en Peglow, die de lat raakte, maar net als tegen Nederland hield Mexico knap stand. De ploeg overleefde de eerste storm en zocht vervolgens zelf ook voorzichtig de aanval.

Na ruim een uur leidde dat ook tot de openingstreffer. Bryan González kopte op knappe wijze via de grond raak en dompelde Bezerrão daarmee in rouw. Het was een erg frustrerende avond voor Brazilië, dat wel telkens in de aanval was en legio kansen kreeg, maar het verzuimde af te maken. De wedstrijd had veel weg van de halve finale tussen Oranje en Mexico.

Vijf minuten voor tijd werd het toch 1-1. Kaio Jorge benutte een penalty en dus leek er weer een strafschoppenserie te komen, maar de The Miracle Man van het toernooi sloeg in de extra tijd toe. Invaller Lazaro maakte in de slotfase de winnende treffer in de halve finale tegen Frankrijk en deed dat nu weer tegen Mexico, hij volleerde in de 92ste minuut raak en bezorgde Brazilië daarmee de derde wereldtitel in de historie.

'De meest talentvolle jongens hebben het niet getoond bij Oranje Onder-17'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.