Braziliaans talent Sávio via omweg hard op weg naar PSV

Reacties

PSV heeft goede papieren om het Braziliaanse talent Sávio in te lijven. De achttienjarige vleugelaanvaller van Atlético Mineiro staat op het punt te worden verkocht aan de City Group en wil zelf graag in Eindhoven voetballen.

Braziliaans talent Sávio via omweg hard op weg naar PSV
© Pro Shots

Sávio staat al langer op de radar bij PSV, maar is nu al niet meer te betalen voor de Eindhovenaren. Een huurdeal zou uitkomst kunnen bieden. De City Group heeft met Atlético Mineiro al een akkoord bereikt over een transfer van de linksbenige rechtsbuiten, die voor 6,5 miljoen euro plus nog eens zes miljoen aan bonussen de overstap zal maken naar Europa.

Daarmee komt Sávio terecht in de grote vijver met spelers die de City Group rijk is. PSV vist daar maar al te graag in en kan het Braziliaanse talent, die door trainer Jorge Sampaoli al beter is genoemd dan Real Madrid-aanvaller Rodrygo, op huurbasis inlijven. De verwachting is dat Sávio in de Eredivisie ook makkelijker kan aarden dan de Ligue 1, waar met Troyes een club uit de City Group speelt.

Sávio zou bij PSV in de voetsporen treden van enkele illustere landgenoten. In de jaren negentig schitterden Romário en Ronaldo in het Philips Stadion, voordat ze uitgroeiden tot aanvallers van wereldformaat. Eerder deze eeuw vormden doelman Heurelho Gomes en Alex De Tank de ijzersterke as van de ploeg van Guus Hiddink die in 2005 de halve finale van de Champions League haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.