City wil toptalent Sávio stallen bij PSV

Reacties

Manchester City stalt Sávio mogelijk bij PSV. De zeventienjarige Braziliaan staat op het punt om Atlético Mineiro te verruilen voor de Engelse topclub, maar zal daarna eerst elders aan spelen toe moeten komen. PSV ziet het wel zitten om Sávio over te nemen.

City wil toptalent Sávio stallen bij PSV
© Pro Shots

Sávio Moreira de Oliveira debuteerde in september 2020 op zestienjarige leeftijd bij Atlético Mineiro en viel ook als jeugdinternational van Brazilië op bij de Europese scouts. Voor een club als PSV is het toptalent nagenoeg onhaalbaar, maar door zaken te doen met City zijn er alsnog mogelijkheden. Door de nieuwe regels rond het verhuren van spelers zal City Sávio middels een constructie stallen bij PSV in plaats van hem uit te lenen.

PSV is nog met City in gesprek over de voorwaarden van de deal. Niet alleen moet het beloftenelftal van de club er beter van worden, PSV wil uiteindelijk ook iets aan Sávio verdienen. Als de deal rondkomt en de aanvaller verruilt Atlético voor City, dan is het plan om hem vanaf de zomer in Eindhoven te stallen.

PSV onderhoudt nauwe banden met de City Football Group. Sávio krijgt vanwege zijn leeftijd en afkomst in Engeland nog geen werkvergunning en zal dus elders speelminuten moeten opdoen. PSV wil daarbij helpen en zou op termijn iets zien in een grotere samenwerking met de City Group, dat een oplossing moet vinden voor het vele verhuren van spelers wat tot en met dit seizoen nog gebeurt.

De club wil in de toekomst talenten eerder naar Eindhoven halen. De dertig miljoen euro uit het tweede partnerfonds van miljardair en voorzitter Robert van der Wallen moeten ervoor zorgen dat PSV op dat vlak slagvaardiger wordt.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.