Brandts niet ter discussie bij Dordt, wél punt van aandacht

Reacties

FC Dordrecht doolt als een pinguïn op een tropisch eiland door de Eredivisie, maar trainer Ernie Brandts staat niet ter discussie. Dat laatste stelt technisch directeur Marco Boogers.

Brandts niet ter discussie bij Dordt, wél punt van aandacht

Hij sprak begin deze week uitgebreid met de technische staf. Boogers benadrukt weliswaar dat de positie van Brandts (foto) niet ter discussie staat, maar zegt tevens: 'Het is wel een punt van aandacht. Ik neem hem en de rest van de technische staf geen enkele nederlaag kwalijk. We wisten dat het moeilijk zou worden. Alleen wil ik wel een bepaalde passie en strijd zien. Tegen Willem II werden we als makke lammetjes van het veld geveegd. De instelling en het zelfvertrouwen is aan de technische staf.'

Trainer Ernie Brandts komt niet verder dan het plichtmatige 'we wisten vooraf dat het zwaar zou worden'. Versterkingen zijn noodzakelijk. De al weken meetrainende voormalige international Andwélé Slory (ex-Feyenoord) zou een optie zijn. 'Versterkingen die beter zijn dan de spelers die we nu hebben zijn welkom', reageerde Brandts na de 0-4 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Willem II. 'Laat dat maar aan Boogers over', voegde de trainer daar nog aan toe.

Koolwijk
Opmerkelijk daarbij is dat de tussentijds aangetrokken Ryan Koolwijk in de winterstop alweer is vertrokken. De middenvelder had geen basisplaats. FC Dordrecht is met vijf punten uit veertien competitieduels langzamerhand het lachertje van de Eredivisie. 'Het wordt niet echt beter', zuchtte middenvelder Joris van Overeem.

Een blik op de statistieken onderschrijft die woorden. De 0-4 tegen Willem II was al de achtste competitienederlaag op rij – en de zevende op eigen veld. Aanstaande zaterdag komt PSV op bezoek. Het laatste punt dateert van 20 september: 1-1 bij Excelsior. De laatste Dordtse competitietreffer is al 467 minuten geleden. Rick ten Voorde scoorde tijdens het 1-3 verlies tegen FC Utrecht, waarna Dordrecht in vijf duels geen goal meer maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.