Brama spreekt twijfels uit over zijn besluit om te stoppen

Reacties

Wout Brama maakte dinsdag bekend dat de play-offs om Europees voetbal met FC Twente zijn laatste kunstje als voetballer worden. Het boegbeeld van de Tukkers stopt daarna met voetballen, al heersen er bij hem ook twijfels of die keuze wel de juiste zal blijken.

Brama spreekt twijfels uit over zijn besluit om te stoppen
© Pro Shots

In een interview met het clubkanaal bespreekt hij de dubio waarin hij verkeert. 'Ik heb veel alleen nagedacht, maar heb uiteraard ook overlegd met mijn vrouw en mensen om mij heen. Het is niet zo dat ik honderd procent zeker weet dat ik wil stoppen, er zijn echt nog wel procentjes bij die zeggen ik ga nog even door, maar op een gegeven moment is het mooi geweest en kun je daar op een mooie manier afscheid van nemen.'

De middenvelder vertelt ook waarom hij toch tot de overweging is gekomen om ermee op te houden. 'Ik ben wel op een leeftijd gekomen dat het iets meer pijn doet dan toen ik 23 was. Ik denk dat mijn rol volgend jaar nog marginaler zal worden dan die nu is. Als het nog minder wordt, dan wordt het wel lastiger om er alles voor te doen en te laten, al doe ik dat graag. Ik heb de mooiste baan van de wereld, maar ik denk dat het beter is dat ik nu ga stoppen', aldus Brama, die zegt dat hij zijn beslissing vorige week definitief nam.

Brama, inmiddels 36, kende twee lange periodes bij zijn jeugdliefde in Enschede. Tussen 2005 en 2014 groeide hij mee met de club, met de landstitel in 2010 als absoluut hoogtepunt. In 2018 keerde Brama terug en maakte hij een turbulente periode mee: het begon met degradatie, waarop promotie volgde en vorig seizoen zelfs kwalificatie voor Europees voetbal. Zondag speelt Brama, die dit seizoen weinig in actie kwam, met zijn ploeg tegen Ajax. De formatie van Ron Jans weet zich verzekerd van play-offs om Europees voetbal, dus Brama heeft nog minimaal één extra wedstrijd in de Grolsch Veste voor de boeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Brama
Meer over W. Brama
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.