Twente-icoon Brama (36) stopt met profvoetbal

Reacties

Wout Brama is na dit seizoen profvoetballer-af. Zijn club FC Twente maakt dinsdag bekend dat de 36-jarige routinier zijn voetbalschoenen opbergt.

Twente-icoon Brama (36) stopt met profvoetbal
© Pro Shots

Brama doorliep de jeugdopleiding van Twente, werd met de club zelfs kampioen van Nederland en kwam ook uit in de Champions League. Nu, op 36-jarige leeftijd, is voor hem het moment daar om te stoppen. 'Het is mooi geweest', zegt Brama zelf via de Twente-kanalen. 'Ik heb er nog veel plezier in, speel in een leuk team, voetbal voor de club waar ik het liefste voor speel, maar mijn rol wordt komend seizoen steeds marginaler. Tijdens de gesprekken is de club daarin heel helder naar mij geweest. Vorige week heb ik voor mezelf de beslissing genomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Brama, die nog niet weet wat hij nu gaat doen, is het geen verrassing dat hij na dit seizoen geen profvoetballer meer is. 'Ik wist dat het einde van mijn voetbalcarrière eraan zat te komen. Toen ik in 2018 uit Australië terugkwam was mijn idee om nog twee seizoenen bij FC Twente te voetballen. Inmiddels ben ik bezig aan mijn vijfde jaar. Het is mooier geworden dan ik voor mijn terugkeer had kunnen denken. Het is niet makkelijk om te stoppen met voetballen als dat je passie is, maar ik kijk er ook wel weer naar uit om andere dingen te doen.'

Brama speelde in zijn carrière voor Twente, PEC Zwolle, FC Utrecht en Central Coast Mariners. Hij heeft drie interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.