Braken redt apathisch NEC na geblunder Coutinho

NEC heeft de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen in de allerlaatste seconden gewonnen. Tegen Jong FC Utrecht ging het bijna weer mis voor de formatie van trainer Jack de Gier, maar spits Sven Braken redde de dag.

Jong FC Utrecht
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

NEC verloor vorig seizoen de strijd met Fortuna Sittard om rechtstreekse promotie en ging vervolgens in de play-offs onderuit tegen FC Emmen. De Nijmegenaren waren zodoende opnieuw veroordeeld tot het spelen in de Eerste Divisie. Op de eerste speeldag verspeelde NEC al punten (tegen SC Cambuur, 2-2), dat gebeurde tegen de beloften van FC Utrecht ook bijna.

De Eerste Divisie-kampioen van 2015 begon niet eens slecht aan de wedstrijd in De Galgenwaard, maar door een grote blunder van routinier Gino Coutinho kwam NEC op achterstand na een half uur. De goalie liet een houdbaar schot los, waarna Nick Venema simpel binnen kon tikken. Een antwoord van NEC kwam nog voor rust, Anass Achahbar maakte op fraaie wijze gelijk: 1-1.

Pas laat in de tweede helft begon NEC echt aan te dringen om de winnende treffer te forceren. Een kwartier voor tijd kregen debutant Jonathan Okita en Braken goede kansen, maar de 1-2 viel pas heel laat. In de laatste seconden van de zesde minuut van de blessuretijd sloeg Braken alsnog toe, na een goede aanname passeerde hij doelman Thijmen Nijhuis: 1-2.

Zodoende heeft NEC de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen, maar is er werk aan de winkel voor trainer Jack de Gier. Met wedstrijden tegen FC Dordrecht, Roda JC Kerkrade en Jong PSV op het programma wacht de club een zwaar programma.