Braken houdt PSV-juweel achter zich met glorieuze rentree

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld. Op speeldag 7 staken Sven Braken, Pablo Rosario en Kamen Hadzhiev erbovenuit.

Braken houdt PSV-juweel achter zich met glorieuze rentree

Almere City FC-spits Braken beleefde een mooie rentree na een lange afwezigheid. Rosario (Jong PSV) en Hadzhiev (Fortuna Sittard) leidden hun ploeg naar een overwinning en een hoge klassering op de ranglijst.

Topdrie van de week
Sven Braken (Almere City FC) - 8,5
Elf maanden was Sven Braken niet inzetbaar geweest vanwege een knieblessure. Hij zag de opmerkelijke opmars van Almere City FC van vorig seizoen vanaf de zijlijn aan. De Limburgse spits is dit seizoen terug. Eerst nog in de Derde Divisie met de beloften van Almere, maar afgelopen vrijdag weer vanaf de aftrap in de Jupiler League. Hij scoorde twee keer en leverde een assist en zag zijn rentree beloond worden met een uitverkiezing tot Speler van de Week in de Jupiler League.

Pablo Rosario (Jong PSV) - 7,5
Het was een opmerkelijke transfer afgelopen zomer. Pablo Rosario kende een prima seizoen bij Almere City FC en dat hadden ze in Eindhoven ook gezien. De talentvolle middenvelder zou op termijn een plek in de PSV-selectie kunnen veroveren, maar in eerste instantie is hij gehaald voor Jong PSV. In het beloftenelftal van trainer Pascal Jansen, de huidige koploper  in de Jupiler League, laat Rosario wekelijks zien dat hem een fraaie toekomst wacht. Dat kleine beetje ervaring dat hij meer heeft dan de meeste Jong PSV-spelers maakt hem tot een leider van de ploeg.

Kamen Hadzhiev (Fortuna Sittard) - 7,5
Een onbekende door Fortuna Sittard in Duitsland opgeduikelde Bulgaar. Speelde voor Bulgaarse en Duitse clubs en werd door trainer Ben van Dael zelf opgemerkt bij VfB Oldenburg. Hadzhiev ontpopt zich in de eerste weken van het seizoen als een absolute aanwinst voor de Limburgers. Hij is sterk in de duels en een goede trap. Hij is de verpersoonlijking van het nieuwe elan in Sittard. Fortuna staat verrassend in de subtop en het gaat weer over prestaties in plaats van financiële problemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.