Brabander Blummel een vreemde tussen de vreemdelingen

Reacties

Na iedere speelronde in de Keuken Kampioen Divisie kiest Voetbal International op basis van de waarderingscijfers een Speler van de Week. In speelronde 8 is dat Sven Blummel, Brabantser dan Brabants en eigenlijk een vreemde tussen alle vreemdelingen bij FC Den Bosch.

Brabander Blummel een vreemde tussen de vreemdelingen

Met een goal en een assist leidde Sven Blummel FC Den Bosch redelijk moeiteloos langs MVV Maastricht. Op het tweede Nederlandse niveau duiken bij veel clubs ook buitenlandse spelers op, maar er is nog altijd plek voor lokale helden.

Nog niet zo heel lang geleden stak Wiljan Vloet – toen nog actief als manager voetbalzaken - een verhaal af over de toekomst van FC Den Bosch. Spelers uit de regio moesten Den Bosch weer een lokale smoel geven, luidde de boodschap. Herkenbaarheid, aandacht voor de jeugdopleiding, helden van om de hoek om je mee te identificeren. Den Bosch als club waar Brabantse spelers hun eerste stappen als prof konden zetten.

Sven Blummel past prima in dat profiel. Afkomstig uit Schijndel, overduidelijke Brabantse tongval en via Jong PSV terechtgekomen in Den Bosch. In zijn eerste seizoen vorig jaar viel hij al regelmatig op. Snelheid op de flank, doelgericht, oog voor medespelers, Blummeltje (zoals ze hem liefkozend noemen) had zijn plek gevonden. Toen afgelopen zomer Kakhi Jordania zich als eigenaar meldde in Den Bosch en er een karrevracht aan buitenlandse spelers in zijn kielzog mee kwam, moet ook Blummel zich hebben afgevraagd of er voor hem wel toekomst zou zijn.

Het antwoord heeft de rechterflankspeler inmiddels zelf gegeven. Trainer Wil Boessen liet hem in alle duels van begin tot eind spelen en kan simpelweg niet om Blummel heen. Met drie goals en twee assists levert Blummel een prima bijdrage. Nog altijd wil Den Bosch jeugdspelers de kans geven door te breken. Misschien dat Jordania ze kan verkopen voor een mooi bedrag. Blummel is het bewijs dat het nog altijd kan. Talent uit de regio zal moeten knokken om te overleven, maar het is mogelijk. Blummel vervult een voorbeeldfunctie voor al die jongetjes in Den Bosch en omstreken met een profdroom.

De voertaal bij FC Den Bosch is allang geen Brabants meer. Jordania junior heeft spelers uit Bulgarije, Estland, Argentinië, Spanje en Finland in de Bossche etalage gezet. Nicolás Romat, Stefan Velkov, Leo Väisänen, Julián Marchioni, Rauno Sappinen en Iker Hernández heten de nieuwe Bossche helden te zijn. De Bossche fans zullen ook de namen van de buitenlandse spelers scanderen als ze presteren. Of ze nu Blummel of Sappinen moeten aanmoedigen, dat maakt ze niet uit. De hoop op betere tijden is er, daar gaat het om. En Sven Blummel, die zal na twee seizoenen een stap hogerop maken. Zijn cijfers zijn prima: achttien goals en negen assists in 49 wedstrijden. Geen vreemdeling die de vleugelflitser uit Schijndel uit de basis speelt.

De topvijf van speeldag 8:

Sven Blummel (FC Den Bosch) 8,0
Mauro Júnior (Jong PSV) 8,0
Savvas Mourgos (FC Dordrecht) 7,5
Damon Mirani (Almere City FC) 7,5
Ferdy Druijf (Jong AZ) 7,5

Algemeen individueel klassement

1. Richard van der Venne (Go Ahead Eagles) 6,81
2. Danilo (Jong Ajax) 6,80
3. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,75
4. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,75
5. Anass Achahbar (NEC) 6,75
6. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,71
7. Mohamed Rayhi (Sparta) 6,69
8. Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,69
9. Bart Vriends (Sparta) 6,67
10. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,64

De grote clubs in de Keuken Kampioen Divisie ontbreken deze speelronde in het elftal van de week. Geen spelers van FC Twente, Sparta Rotterdam, NEC, Go Ahead Eagles, Roda JC Kerkrade en SC Cambuur. De grote clubs vinden we ook niet aan kop van de stand terug. Die eer is weggelegd voor Almere City. Namens die verrassende leider is verdediger Damon Mirani present.

FC Dordrecht, Jong Ajax en Jong AZ vinden twee vertegenwoordigers terug bij de beste elf. De man die verantwoordelijk was voor de eerste competitiezege van de Dordtenaren, de Griekse huurling Savas Mourgos, heeft gezelschap van verdediger Daniel Breedijk.

De 3-0 zege van Jong Ajax op Telstar leverde Noa Lang en Ryan Gravenberch een plekje bij de beste elf op. Namens de Alkmaarse beloften werden de aanvallers Ferdy Druijf en Vince Gino Dekker uitverkoren. Met Mauro Júnior van Jong PSV vinden we nog een vijfde beloftenspeler terug in het elftal.

Doelman Mitchel Michaelis hield tijdens het debuut van trainer Hans de Koning bij FC Volendam de nul en is de doelman van speelronde 8. Naast Breedijk en Mirani is de Belg Siebe Van der Heyden van FC Eindhoven de derde defensieve kracht in het elftal. Weekuitblinker Sven Blummel van FC Den Bosch maakt het elftal van de week compleet.

VI's Elftal van de Week van speelronde 8 in de Keuken Kampioen Divisie
VI's Elftal van de Week van speelronde 8 in de Keuken Kampioen Divisie
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.