Braamhaar stapt wegens blessure uit arbiterkorps

Reacties

Eric Braamhaar zet per direct een punt achter zijn loopbaan als scheidsrechter in het betaald voetbal. De vijftigjarige arbiter kampt met een knieblessure.

Braamhaar stapt wegens blessure uit arbiterkorps

'Als trainingen steeds moeilijker gaan, je de intensiteit niet meer kunt opbrengen, en de explosiviteit minder wordt, moet je een keer de knoop doorhakken', zegt Braamhaar op de website van de KNVB. 'Dat heb ik nu gedaan. (...) Ik heb het maximale uit mijn loopbaan als scheidsrechter gehaald, en daardoor kan ik tevreden terugkijken. Ik ga me nu richten op een maatschappelijke loopbaan.'

Braamhaar floot gedurende ongeveer twintig jaar meer dan vijfhonderd duels in het betaald voetbal. Door blessureleed voegde hij daar de afgelopen jaren nog maar weinig aan toe. In 2005 en 2010 had hij de leiding over de KNVB-bekerfinale. Tussen 2001 en 2011 was Braamhaar ook actief als FIFA-scheidsrechter.

Braamhaars plaats op de lijst van 'scheidsrechters senior' wordt ingenomen door de 29-jarige Allard Lindhout. Onlangs maakte Pieter Vink al zijn afscheid bekend als scheidsrechter betaald voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.