Boze Conceição vermoedt dat geografische ligging Porto parten speelt

Reacties

In de Champions League was FC Porto nog dicht bij de uitschakeling van Arsenal, maar in de Primeira Liga loopt het de laatste weken voor geen meter. Zaterdag kwam de dertigvoudig landskampioen in eigen huis niet langs Famalicão en dat zinde trainer Sérgio Conceição niet.

Boze Conceição vermoedt dat geografische ligging Porto parten speelt
FC Porto
FC Porto
2 - 2
Famalicão
Famalicão

Na nederlagen tegen Estoril en Vitória volgde in Estádio do Dragão een teleurstellend gelijkspel tegen Famalicão. De landstitel was al langer uit zicht. Op de persconferentie sprak Conceição van een moeilijk moment. 'De supporters hebben alle recht om te fluiten. Dat hoort erbij', begon de 49-jarige oefenmeester nog begripvol.

'We zitten in een sleur, maar er waren twijfelachtige situaties', vervolgde Conceição, die daarna een bijzondere toespeling maakte op de geografische ligging van Porto. 'Een speler van Famalicão moest zijn tweede gele kaart krijgen, maar dat gebeurde niet. Ze willen de noordelijke regio buiten sportief succes in Portugal en Europa houden.'

Sporting Portugal en Benfica, de nummer een en de nummer twee van de Primeira Liga en daarmee de concurrenten van FC Porto, zijn allebei gehuisvest in Lissabon. De hoofdstad ligt in het westen van het land en Conceição meent dat die ligging voordelen biedt. De trainer van Porto liet na zijn opmerking te onderbouwen.

Kritiek op FC Porto
Naast de arbitrage moest ook een aantal collega's van Conceição het ontgelden. 'Het is tegenwoordig heel normaal om FC Porto te bekritiseren. Zelfs voor mensen binnen de club. Het lijkt mij belangrijker om bij elkaar te blijven, omdat we het seizoen goed moeten afsluiten. Maar er zijn veel mensen binnen de club die er een eigen strategie op nahouden. Dan wordt het moeilijk.'

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
32
27
3
2
92-29
+63
84
2
Benfica
32
24
4
4
71-27
+44
76
3
FC Porto
32
20
6
6
60-26
+34
66
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.