Boze Asensio tweet in hoofdletters na controversieel besluit arbitrage

Reacties

Marco Asensio heeft geen begrip voor de strafschop die zondagavond werd toegekend aan Girona in de wedstrijd tegen Real Madrid. In de ogen van scheidsrechter Mario Melero López beging Asensio een handsbal. Via de strafschop pakte Girona een punt in het Santiago Bernabéu.

Boze Asensio tweet in hoofdletters na controversieel besluit arbitrage
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Girona
Girona

Na een indraaiende vrije trap vanaf de rechterflank kreeg Asensio de bal eerst tegen de borst aan en vervolgens tegen zijn onderarm, zo leek het. Na de wedstrijd liet Asensio in woord en gebaar al aan de arbitrage weten dat hij het oneens was met de beslissing. Via Twitter deed hij er nog een schepje bovenop. 'De definitie van GEEN HANDS, zoals die aan het begin van het seizoen aan ons werd uitgelegd. Ongelooflijk wat er vandaag gebeurde', schreef hij bij een video van het bewuste moment. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Carlo Ancelotti schaarde zich op de persconferentie volledig achter zijn pupil. 'Ik praat niet graag over de scheidsrechters, maar vandaag doe ik dat wel', zei de trainer. Hij noemde de strafschopsituatie 'helder'. 'Het is geen strafschop, want hij raakt de bal niet met zijn hand. Ik heb Asensio ernaar gevraagd en hij zei dat hij de bal niet met de hand heeft geraakt, maar met zijn borst.'

'Zijn linkerhand bevond zich wel in een aparte positie, maar wel langs het lichaam', vervolgde Ancelotti. 'De hand maakte zijn lichaam niet groter. Ik snap dat er twijfels geweest zouden zijn als hij de bal met de hand had geraakt, maar dat is simpelweg niet gebeurd. Ze hebben het verzonnen.' Ancelotti wilde minder kwijt over een afgekeurd doelpunt van Real. Twee minuten voor tijd dacht Rodrygo de 2-1 te maken in een rebound, maar in de ogen van arbiter López had keeper Gazzaniga de bal al vast met één hand, waardoor de treffer werd geannuleerd.

Het afgekeurde doelpunt van Real Madrid is te zien vanaf minuut 2:17.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De tweede situatie is discutabeler', erkende Ancelotti. 'Als de doelman de bal in zijn hand heeft, kun je ervoor kiezen om te fluiten of niet. Ik zal daar niet op ingaan. Ik was het meest verrast door de strafschop. Die werd op een cruciaal moment gegeven, want de wedstrijd was nagenoeg beslist. We hadden moeite met het maken van doelpunten en we speelden geen geweldig voetbal.'

Opvallenderwijs was de trainer van Girona, Míchel, er wel van overtuigd dat de late 2-1 goedgekeurd had moeten worden. 'Ik vind het een doelpunt, maar volgens de regels is het een overtreding. Dit is ons ook overkomen tegen Almería', doelde hij op de wedstrijd van vorige week donderdag, toen Girona diep in de blessuretijd de 3-3 leek te maken. Het doelpunt werd afgekeurd omdat de keeper van Almería de bal volgens de arbitrage in bezit had. 'De regel zou veranderd moeten worden. Maar als het vorige week een overtreding was, was het nu ook een overtreding.' De strafschop vond Míchel wel terecht, op basis van wat hij heeft gehoord. 'Van mijn spelers heb ik vernomen dat de strafschop duidelijk was.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.