Boze Adebayor blijft toch maar op Afrika Cup

Emmanuel Adebayor had het gehad met bondscoach Stephen Keshi. De Togolese aanvaller dreigde de Afrika Cup te laten voor wat die was. Maar de 'vader-zoon'-ruzie is verleden tijd.

Boze Adebayor blijft toch maar op Afrika Cup

Adebayor kwam zaterdag in aanvaring met Keshi, omdat deze aanvankelijk geen basisplaats had ingeruimd voor de aanvaller van Arsenal voor het duel met DR Congo. Volgens de spits deed de bondscoach dat om af te dwingen dat Adebayor hem als zaakwaarnemer zou kiezen.

Hoewel bondscoach Keshi op zijn beslissing terugkwam, was de maat vol voor Adebayor. 'Ik ga naar huis, ik wil mijn zieke moeder zien.' Maar Lomé heeft de spits nog niet gezien. De aanvaller zit nog steeds in Egypte en staat tegen Kameroen naar alle waarschijnlijkheid in de basis.

De strijdbijl is begraven. Keshi, die zaterdag nog Adebayor wilde aanvliegen, deed het conflict af als een familieruzie. 'In een gezinssituatie zijn er altijd misverstanden tussen vaders en zonen', zei de bondscoach. 'Het is gewoon zaak om met je kinderen tot een vergelijk te komen, en dat hebben we gedaan.'

Bekijk hier al onze video's