Bournemouth-revelatie Wilson kan debuteren in uitzwaai-interland Rooney

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate heeft Callum Wilson voor het eerst opgeroepen voor Engeland. De aanvaller van AFC Bournemouth is bij de speciale laatste interland van Wayne Rooney.

Bournemouth-revelatie Wilson kan debuteren in uitzwaai-interland Rooney

Wilson (26) maakt dit seizoen indruk met zes goals in elf duels in de Premier League. De aanvaller van AFC Bournemouth mag zich melden voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Kroatië op 15 en 18 november.

Wilson is geen onbekende van Southgate. 'We hebben kort met hem gewerkt met de Engelse beloften. Het is een goede mogelijkheid voor ons om hem van dichtbij te zien en te kijken of hij erbij past. Voor hem is het een kans om te voelen hoe het is om te werken bij de Engelse nationale ploeg.'

Het oefenduel met de VS staat ook in het teken van het afscheid van Wayne Rooney. De aanvaller van DC United, die in augustus bedankte, speelt op 15 november zijn 120ste en laatste interland voor Engeland. In het Nations League-duel met Kroatië is hij niet meer van de partij.

'Sinds zijn stoppen als international is er volop gesproken om hem te eren. Met de wedstrijd om Wembley hebben we nu de kans hem te eren', aldus Southgate over de discussie over een afzwaai-interland voor Rooney. 'Ik kan nog steeds kijken naar de toekomst met de selectie die ik heb samengesteld. Maar ik denk dat alle spelers de bijdrage van Rooney respecteren en dat hij het best mogelijke afscheid verdient.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.