Bournemouth met Solanke als architect naar de Premier League

Reacties

AFC Bournemouth keert na een afwezigheid van twee seizoenen terug naar de Premier League. Dankzij een zege op directe concurrent Nottingham Forest werd dinsdag promotie gevierd.

Bournemouth met Solanke als architect naar de Premier League
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
1 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Bournemouth eindigde in het seizoen 2019/20 als achttiende in de Premier League en verdween daardoor, na een aanwezigheid van vijf jaar, van het hoogste niveau. Vorig seizoen was de club, waar voormalig Vitesse-spits Dominic Solanke een geweldige periode meemaakt, al dicht bij promotie naar het hoogste niveau. Toen ging het echter in de eerste ronde van de play-offs mis tegen Brentford.

Een jaar later is het dus alsnog raak. Achter kampioen Fulham kan Bournemouth na de winst op Nottingham niet meer ingehaald worden als nummer twee. Kieffer Moore werd de matchwinner met een laat doelpunt op aangeven van Philip Billing. Solanke is de architect in het promotiejaar, de spits scoorde liefst 29 keer in het Championship.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.